Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 25

З 22 листопада по 1 грудня 2011 року

в Женеві (Швейцарія)

проводяться заходи Міжнародного червонохресного Руху

 

1. 18-а сесія Генеральної Асамблеї Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП) відкрилася 22-го листопада та проходить під гаслом «Змінюємо думки, рятуємо життя».

Порядок денний сформований на реалізації та розгортанні стратегії розвитку червонохресного Руху до 2020 року. Серед ключових питань також - проблеми гуманітарної дипломатії та стратегії глобальної мобілізації ресурсів на розвиток волонтерського руху. Ці та інші питання будуть обговорюватися на пленарному засіданні та на семінарах з питань:

-       покращення комунікацій в рамках Руху;

-    міжнародного права реагування на катастрофи;

-     формування комісій (фінансова, молодіжна, з погодження та посередництва).

2. Засідання Ради Делегатів.

На ньому буде заслухано доповіді про виконання резолюції 30-ї Міжнародної Конференції, звіти про роботу комісій МФ ТЧХ і ЧП, а також затверджено порядок денний 31-ої Міжнародної Конференції Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

3. 31-а Міжнародна Конференція Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця проходить під гаслом «Наш світ. Ваш крок – заради гуманності».  

В ній беруть участь усі складові міжнародного червонохресного Руху: це 187 національних Товариств та делегати 194 держав-учасниць Женевських Конвенцій про захист жертв війни.

Конференція, що скликається кожні 2 роки, являє собою міжнародну платформу для розробки позиції червонохресного Руху щодо найзагрозливіших гуманітарних проблем світу, а також об’єднання зусиль із державами, направлених на їхнє визнання та спільне з державами формування бази гуманітарної дипломатії Руху.

Ця Конференція стане ключовим етапом в розвязанні деяких правових питань щодо готовності до надання міжнародної допомоги при надзвичайних ситуаціях та зниження ризику стихійних лих.

В центрі її уваги – становище вразливих груп населення. Наголошуватиметься на створенні та підтримці умов для надання гуманітарних послуг та на питаннях гуманітарних викликів при виникненні збройних конфліктів і природних катастроф.

Товариство Червоного Хреста України представляє Президент Товариства – І.Г.Усіченко, заступник Генерального секретаря Національного комітету - В.Ю.Серговський та лідер молодіжного руху – Наталя Василюк.



28 листопада розпочала роботу 31-а Міжнародна Конференція Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

 

Розглянуто наступні питання (зі щоденного бюлетеня):

 

1. Президенти Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП) - Якоб Келленбергер і Тадатеру Коное привітали 1714 делегатів Міжнародної Конференції з усього світу. Обидва лідери визнали наявність нестабільної ситуації в діяльності з надання гуманітарної допомоги, підтвердили значення основоположних принципів і підкреслили важливість вирішення головних питань Міжнародної Конференції, включаючи посилення міжнародного гуманітарного права (МГП) та законодавства у сфері протидії катастроф. «Заяви про наміри ніколи не буде достатньо для порятунку життів та захисту людської гідності», - заявив Келленбергер у своєму виступі, Коное підкреслив: «Жоден уряд, яким би сильним він не був, не може передбачити все. Зміцнюючи своє Національне Товариство, уряд може використовувати ресурси, мобілізовані цим Товариством, завдяки чому можна досягти більш значних успіхів, зокрема у підтримці маргінальних груп».

2. Художні виступи стали «родзинкою» церемонії відкриття. Церемонія відкриття 31-ї Міжнародної Конференції розпочалася балетною постановкою про сім основоположних принципів, яку виконували молоді танцюристи зі школи Рудра Бежара ансамблю Швейцарської Академії Альфорн. Основоположні принципи символічно відображалися не тільки в танці, але й проголошувалися 14-ма різними мовами. Вперше церемонія відкриття транслювалась он-лайн, щоб всі члени Руху в усьому світі мали змогу приєднатись до свята.

3. Трансформативна сила гуманітарної діяльності. «Мене звуть Наджмуддін Хелал і я один з тисяч афганців, які втратили ноги через фугаси,» - так розпочав свій виступ перший основний доповідач 31-ї Міжнародної Конференції, чий життєвий шлях: від молодої людини, чия травма у 18 років стала загрозою надії на нормальне життя, до голови ортопедичного центру МКЧХ в Кабулі. Другий основний доповідач - Олів'є Арінганжі, координатор волонтерів молодіжного Червоного Хреста Бурунді, говорив про трансформативну силу волонтерства: «Я став добровольцем у той час, коли країна переживала найжорсткішу соціальну і політичну кризи, а дух волонтерства допоміг відновити Національне Товариство і солідарність його країни після багатьох років громадянської війни.»

4. Зміцнення міжнародного гуманітарного права. Філіп Сперрі, директор Департаменту із законодавства та співробітництва МКЧХ, розпочав денне пленарне засідання питанням щодо зміцнення міжнародного гуманітарного права. «МГП може відповідати на виклики збройних конфліктів та запропонувати правові рішення, які дозволять реально змінити ситуацію для жертв даних конфліктів», - сказав Сперрі. У подальшій дискусії більше 35 делегатів з Національних Товариств висловили підтримку в погодженні  дослідження МКЧХ.

5. Молодь як провідники ненасильства та миру. Цей захід закликав учасників Конференції підписати зобов'язання щодо пропаганди культури ненасильства і миру через освітньо-виховні програми. Виступаючи на семінарі, Рене Фазель - представник Міжнародного Олімпійського Комітету, зазначив: «Спорт є потужним засобом для поширення (вищезазначених) цінностей серед молодих людей.» Спорт, музика і мистецтво були запропоновані як ефективні засоби залучення молоді до благородної справи. Шарлотта Точіо - тренер молоді, сказала, що сам процес створення витворів мистецтва, генерація нових ідей і натхнення, як кінцевий результат - це також цінність. Головуюча на сесії, віце-президент МФ ТЧХ і ЧП - Джаслін Салмон з Ямайського Червоного Хреста наголосила на тому, що енергія молодих людей повинна бути спрямована на формування культури ненасильства і миру.

6. Ритм. Протягом всього періоду статутних зустрічей, комунікативні команди делегатів працювали он-лайн через соціальні медіа. Одне з питань, яке було поставлене молодим людям було таке: що найбільше сприяє розповсюдженню насильства серед молоді? Основними відповідями, які обрали 40% респондентів, стали: безробіття, відсутність почуття власної гідності і мети в житті. Іншими популярними відповідями були наступні причини: наркотики та алкоголь, а також відсутність освітньо-виховної роботи над проблемою расової нетерпимості і дискримінація.

7. Волонтери в дії. Марі Іоланда Біді і Нобукі Нитта були серед 265 добровольців, які працювали більше 8500 годин, щоб забезпечити делегатів Конференції усім необхідним. Марі раніше працювала у Товаристві Червоного Хреста Кот-д'Івуара. Її колега - Нобукі є новою людиною для Руху, але вже вправно використовує свої навички в англійській і японській мовах для вирішення потреб членів делегацій.



 Із щоденника засідання 18 сесії Генеральної Асамблеї

Міжнародної Федерації Товариств

Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП)         


25 листопада розглянуто наступні питання:

 

1.  Червоний Хрест Південного Судану прагне в майбутньому приєднатися до МФТ ЧХ і ЧП. Національне Товариство Південного Судану заявило про бажання стати наступним членом Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Марк Ажіо, тимчасовий голова Червоного Хреста Південного Судану, зауважив, що, хоч організація є новою, але вже налічує близько 4000 добровольців.

2. Генеральна Асамблея ухвалила молодіжну політику МФТ ЧХ і ЧП, а також закликала національні Товариства збільшити масштаби й ефективність залучення молоді. Аманат Осборн-Мозес з Гаванського Товариства є головою молодіжної комісії МФТ ЧХ і ЧП. Коментуючи запуск нового молодіжного проекту, зауважила: «Тепер завдання полягає в тому, щоб перетворити наші добрі наміри в реальні дії».

3. Вирішення проблеми волонтерства. Мукеш Капіла, заступник Генерального Секретаря з розвитку знань національних Товариств, відзначив  проблеми волонтерства, які стоять сьогодні – волонтерський рух залишається актуальним, необхідно зберігати та збільшувати кількість волонтерів, оцінювати якість та результати їхньої роботи. "Волонтери очікують чогось взамін, - сказав він. - Вони повинні рости особисто і отримувати професійні навички." Це підтвердив і Лейлі Халегі з Товариства Червоного Півмісяця Ісламської Республіки Іран.

4.  Планування оптимального реагування на ядерні інциденти. Представники Червоного Хреста Японії визнали, що плани, які раніше здавалися надійними, можуть бути вдосконалені і запропонували всім національним Товариствам взяти участь у конференції з цього питання в Японії у 2012 році. Зважаючи на той факт, що наразі у 30 країнах світу налічується  більш ніж 400 атомних станцій, людство може одного дня зіштовхнутися з ядерною катастрофою.

5.  Навчаємося на помилках минулого, будуємо майбутнє. За останні десятиліття у світі спостерігається тенденція до зростання масштабів та наслідків стихійних лих. Наголошувалося на важливості врахування попереднього досвіду у вирішенні питань даного характеру. На пленарному засіданні було вирішено, що МФТ ЧХ і ЧП має визначити свою роль в наданні допомоги потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій.


25 листопада також відбулося Засідання Ради делегатів


Розглянуто наступні питання (із щоденника засідання):

  

1. Засідання розпочали прийняттям Міжнародної резолюції, запропонованої Австралійським, Японським і Норвезьким Червоним Хрестом під назвою «Робота в напрямку ліквідації ядерної зброї».

2.  Жіночі Мережі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця прагнуть збільшити своє членство. Дані мережі були створені на початку цього року. «Ми не феміністки, навпаки, ми боремося за гендерну рівність та визнання", - сповістила Гендиректор Болгарського ТЧХ – пані Софія Стойменова. Генеральний Секретар Шведського Червоного Хреста – пані Ульріка Кагстром закликала жінок долучатися та підтримувати цю ініціативу.

3. Надихаючи майбутні покоління через збереження нашої спадщини. Делегатам було запропоновано долучитися до справи розвитку музею Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Женеві, який буде знову відкрито в 2013 році після ремонту. В музеї проводитимуться нові цікаві виставки. У 2015 році Рада Делегатів та команда музею представить рекомендації по подовженню розповсюдження інформації про музей.

4. Червоний Півмісяць Палестини та Щит Давида: Зміцнення співробітництва. Проект резолюції про взаємопорозуміння між Палестинським Товариством Червоного Півмісяця та Марен Давид Адом в Ізраїлі буде розглянуто в ході майбутньої 31-ої Міжнародної конференції. Незалежний спостерігач процесу імплементації - Пар Стенбек та 10 делегатів висловили свою підтримку проекту резолюції, маючи сподівання, що буде покладено початок налагодженого співробітництва, а також продовжено активну гуманітарну діяльність.

5.  Медаль Анрі Дюнана присуджується за видатні гуманітарні досягнення. Шімеліс Адугна з Ефіопії, Астрід Ноклейбе Хайберг з Норвегії і Бошко Яковича з Сербії за виняткові індивідуальні досягнення і велику відданість Червоному Хресту та Червоному Півмісяцю нагороджено найвищою нагородою Міжнародного Руху.

6.  Теплий прийом чекає в Австралії в 2013 році. У Сіднеї з 12 по 15 листопада 2013 року пройде наступна Генеральна Асамблея та Рада делегатів. «Ми маємо намір зробити цю подію незабутньою», - наголосив голова Австралійського Червоного Хреста Грег Вікері.


Переглядів: 1031 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 25.11.2011 | Коментарі (0)

П`ятниця, 29.03.2024, 08:12
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024