Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 21

Щорічно у третю неділю травня у світі відзначають День пам'яті людей, які померли від СНІДу. У цьому році його відзначать 20 травня.

Минулого року від СНІДу в Україні померло близько чотирьох тисяч людей. Більша частина хворих помирає, бо не отримують вчасного лікування. Більшість ВІЛ-інфікованих стоять у чергах на державну допомогу. За бюджетні кошти медики можуть лікувати лише половину тих, хто цього потребує. Згідно з офіційною статистикою в Україні близько 200 тисяч носіїв вірусу.


Кіровоградська обласна організації  Товариства Червоного Хреста України спільно з Управлінням у справах сім’ї та молоді ОДА 20 червня в Дендропарку проводила акцію присвячену пам’яті людей, померлих від СНІДу. На акції розповсюджувалась просвітницька література засоби контрацепції та проходив збір коштів у червонохресні скриньки.

                  
Також Світловодська МРО Товариства Червоного Хреста для вшанування пам’яті людей, померлих від СНІДу на центральній вулиці міста провела акцію «Зупинемо СНІД»  в ході якої розповсюджувалась просвітницька література та засоби контрацепції.
    


Переглядів: 1574 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 21.05.2012 | Коментарі (0)

У зв’язку з оголошенням Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця 2012 рік - Європейським роком «активного старіння та солідарності між поколіннями» з 2-го квітня по 2-е травня поточного року буде проводитися Всеукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом: «Милосердя не має віку й статі. Приєднуйся до руху Червоного Хреста!» Напередодні  місячника головам міських і районних організацій Товариства були надані матеріали НК ТЧХУ щодо проведення акції.     

        Особлива увага приділялась агітаційній роботі в медико-соціальних кімнатах Червоного Хреста, вищих, середньоспеціальних та середніх навчальних закладах. Керівникам підприємств,  директорам учбових закладів підготовлені листи-звернення щодо допомоги незахищеним громадянам. Серед населення проводився збір коштів, продуктів харчування та одягу.

Проведені багато заходів із залученням молоді до благодійництва. В навчальних закладах області проведені інформаційно-просвітницькі та доброчинні заходи. Активно вони пройшли в загальноосвітніх школах   м. Кіровограда, м. Олександрії та м. Світловодськ, в навчальних закладах Знам’янського, Гайворонського, Голованівського,  Новгородківського, Олександрійського, Ульянівського та Світловодського районів.

 

 В більшості шкільних бібліотек області  оформлені виставки малюнків:


23 міськрайорганізації Товариства  провели святкові зустрічі – вшанування ветеранів червонохресного та донорського рухів,  за участю представників місцевої влади, благодійників, волонтерів.


В обласній дитячій бібліотеці ім. А. Гайдара пройшла зустріч з учнями молодших класів на тему «Милосердя устами дитини».

В обласній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського відбулась зустріч з ветеранами та сандружинницями воєнних років та студентами інституту комерції, педагогічного інституту, машинобудівного та будівельного коледжів.

 

Протягом місячника матеріальну допомогу отримали 77 осіб на суму 13700 гривень, натуральну допомогу отримали 2378 особи на суму 137376,4 гривні!


Переглядів: 1068 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 21.05.2012 | Коментарі (0)

П`ятниця, 19.04.2024, 00:27
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024