Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Червень » 13

КРАПЛЯ, що РЯТУЄ  ЖИТТЯ

З В Е Р Н Е Н Н Я

ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

Шановні співвітчизники!

Щороку 14 червня вся міжнародна спільнота відзначає ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОНОРА КРОВІ.

ДОНОР - це ЛЮДИНА, яка добровільно дає свою кров чи її компоненти для хворих, які цього потребують.

Перше переливання від людини до людини відбулося ще в 1819 році в Англії, проте застосування в лікувальній практиці метод набув тільки після відкриття у 1900 році австрійським ученим К. Ландштейнером груп крові та створення в 1908 році вчення про імунітет і.Мечниковим та П.Еріхом. В 1930 році К.Ландштейнер за своє видатне відкриття отримав Нобелівську премію.

Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародна федерація організацій донорів крові, Міжнародне Товариство з переливання крові за сприяння ВООЗ виступили ініціаторами - оголосити день народження Карла Ландштейнера – 14 червня – Всесвітнім днем донора крові.

ОСНОВНА МЕТА цієї дати полягає і в тому, щоб залучити якомога більшої кількості людей до донорського руху, і в тому, щоб відзначити участь та подякувати тим людям, які добровільно і безоплатно здають свою кров із свідомістю того, що вони сприяють порятункові життя.

В Україні посвідчення «Почесний донор України» мають майже 100 тисяч осіб, звання «Заслужений донор України» - біля 100, а донору з Дніпропетровська В.К.Ніколаєву, який безоплатно здав кров та плазму крові більше 500 разів, присвоєно звання «Герой України».

Низький уклін ВАМ, усім ДАРИТЕЛЯМ КРОВІ. Життя людини - найвище благо на землі, а порятунок його – найвища честь для тих, хто долучається до цього. Будьте завжди здорові та горді з того, що подарували життя не одній людині… Ми всі пишаємося ВАМИ! Наша вдячність ВАМ  не має меж!

Розвиток донорства в усі часи - є важливою соціально необхідною справою держави. Товариство Червоного Хреста України – одна з небагатьох організація, що допомагає залучати людей до цієї шляхетної справи.

Ось і тепер, напередодні великої МИЛОСЕРДНОЇ дати, Український Червоний Хрест ЗВЕРТАЄТЬСЯ до ВСІХ СПІВВІТЧИЗНИКІВ – не будьте байдужими до чужого горя, приєднуйтесь до багатотисячної армії донорів України, рятуйте, підтримуйте тих, кому ваша допомога вкрай необхідна.

Згідно Закону України «Про донорство крові та її компонентів» донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який безоплатно пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає медичних протипоказань. Донорами можуть бути люди різних професій та статі, в тому числі й студенти вищих навчальних закладів. Законом передбачені заходи заохочення та пільги донорам у звязку з систематичним безоплатним  здаванням ними крові та її компонентів.

То ж, якщо ви – донор, це означає, що ВИ ЗДОРОВІ.  А якщо ВИ ЗДОРОВІ, але ще не донор, не зволікайте і зробіть все, щоб ним стати. Хай донорство дає ВАМ відчуття гордості й радості за врятовані життя.

ДАРУЙТЕ здоровя хворим та БУДЬТЕ ЗДОРОВІ САМІ!

Бажаючим долучитися до донорського руху необхідно звертатися до станцій переливання крові або до організацій Червоного Хреста за місцем проживання.

ПРЕС – ЦЕНТР

ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

 


Переглядів: 788 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 13.06.2012 | Коментарі (0)

П`ятниця, 29.03.2024, 09:04
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024