Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 06

8 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна мережа в світі. Керуючись принципами нейтральності й нероздільності, Рух надає допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів. Він складається з трьох компонентів:

  • Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ)
  • Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП)
  • 190 Національних Товариств Червоного Хреста, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України.

Товариство Червоного Хреста України – це майже 4 млн осіб, об’єднаних у 48673 первинних, 630 районних, міських та міськрайонних, а також 24 обласні та Київську міську організації. У цьому невеликому статистичному портреті постає найбільша в Україні благодійна громадська організація. Вона, відповідно до своїх гуманітарних принципів, намагається якомога краще прислужитися знедоленим, допомогти людині зберегти гідність у найскрутнішому становищі та зробити внесок у створення розгалуженої системи адресної допомоги громадянам, сприяючи органам державної влади в реалізації їхніх гуманітарних програм.

У всіх куточках планети Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця здійснює свою діяльність, щоб допомогти кожній людині. Всесвітнє співтовариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що об'єднує в своїх рядах майже півмільйона співробітників і 17 мільйонів добровольців, є потужною силою, здатною змінити на краще життя тих, хто перебуває в найбільш уразливому становищі. При цьому здійснюється низка різноманітних видів діяльності – від забезпечення потреб тих, хто постраждав внаслідок лих і ситуацій збройного конфлікту, до надання допомоги жителям міст і важкодоступних областей, а також захисту інтересів найбільш уразливих груп населення в тісній співпраці з представниками органів державної влади. Керуючись основними гуманітарними принципами, ми мобілізуємо всю силу гуманності, щоб рятувати життя і полегшувати страждання людей.

У межах Руху вибір девізу обумовлений прагненням нагадати про те, що, в першу чергу, надихає нас на участь в роботі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, і дати високу оцінку відданості наших співробітників і добровольців. Учасники Руху працюють у всіх країнах світу («усюди») і допомагають людям без будь-якої дискримінації за національною, расовою, статевою, релігійною ознакою чи політичними переконаннями («для всіх»).

Шановні колеги, волонтери, партнери і дорогі друзі! Вітаю вас усіх з нашим спільним святом – Міжнародним днем Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Я пишаюся мужністю червонохрестівців, які нині працюють в Україні в зовсім інших – складніших – умовах. Кожного дня завдяки вашій відданості, гуманності та бажанню допомагати людям ми разом полегшуємо життя тих, хто опинився у важкій життєвій ситуації. Бажаю вам здоров’я, енергії, благополуччя, оптимізму та нових досягнень! І – дякую вам!

Іван Усіченко, Президент Товариства Червоного Хреста України


 

Переглядів: 634 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.05.2016 | Коментарі (0)

Життя щодня доводить, що біда може з’явитися будь-де, не очікувано завітати до будь-якої оселі. Це може бути простий нещасний випадок, природна чи техногенна катастрофа, збройний конфлікт.

Навіть молодим і здоровим нелегко живеться у сьогоденні. А старим і хворим, та ще й відірваним від дому і звичного життя, й поготів.

Надання допомоги постраждалим під час збройних конфліктів – це та функція, з якої, власне, й почався Червоний Хрест. На щастя, в Україні вона не була затребуваною багато десятиліть, та на жаль, потреба в цьому тепер знову назріла, зважаючи на скрутну політичну та воєнну ситуацію на південному сході нашої країни. Загальна напруга відчувається і в прилеглих до зони АТО областях, і в інших мирних регіонах.

     

 

Із початку ведення бойових дій на Сході нашої країни до Кіровоградської області переїхало понад 10000 осіб, які були змушені полишити свої домівки на Донеччині та Луганщині й втікати від війни, шукаючи прихистку на Кіровоградщині. У нашій області сьогодні проживає більше шести тисяч сімей зі Сходу України, тому Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України постійно залучає небайдужих громадян та організації до проведення збору продуктів харчування, засобів гігієни, предметів першої необхідності, одягу, взуття, медикаментів, іграшок, посуду, матеріальної допомоги та інших речей, щоб і надалі допомагати нашим співвітчизникам. За 2015 рік обласна організація надала допомогу 5869 особам на загальну суму – 946916,16 грн.

З метою поліпшення умов проживання та соціального захисту найбільш уразливих верств населення, формування громадської думки щодо необхідності постійної уваги до проблем самотніх та самотньо проживаючих громадян похилого віку, інвалідів різних категорій, осіб, хворих на туберкульоз і ВІЛ/СНІД, постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій, безпритульних дітей та дітей-сиріт, багатодітних та неповних малозабезпечених сімей, біженців провела з 1 квітня по 30 квітня 2016 року Всеукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом «Там, де потрібна допомога – 2016. Приєднуйся до руху Червоного Хреста». Напередодні місячника головам міських і районних організацій Товариства були надані матеріали НК ТЧХУ щодо проведення акції.

Особлива увага приділялась агітаційній роботі в медико-соціальних кімнатах Червоного Хреста, вищих, середніх спеціальних та середніх навчальних закладах. Керівникам підприємств, спонсорам, директорам учбових закладів підготовлені листи-звернення щодо допомоги незахищеним громадянам. Серед населення проводився збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, іграшок та книг.

Проведені багато заходів із залученням молоді до благодійництва. В навчальних закладах області проведені інформаційно-просвітницькі та доброчинні заходи. Активно вони пройшли в загальноосвітніх школах м. Кіровограда, Олександрії та Світловодська, в навчальних закладах Знам’янського, Голованівського, Новгородківського, Новомиргородського, Олександрійського районів.

В більшості шкільних бібліотек області лідерами-волонтерами оформлені виставки червонохресної та просвітницької літератури. Міські та районні організації Товариства провели святкові зустрічі – вшанування ветеранів червонохресного та донорського рухів, сандружинниць воєнних років за участю представників місцевої влади, благодійників, волонтерів.

До річниці Чорнобильської катастрофи в педагогічному коледжі м. Олександрії був проведений відео-реквієм « Чорнобильська трагедія». В ліцеї – виставка літератури «Дзвони Чорнобиля» та радіопередача «Чорнобиль і ми».

До Великодніх свят волонтерами Товариства традиційно були організовані шефські бригади по наданню соціально-побутової допомоги підопічним, а саме - доставці продуктових наборів, гуманітарного одягу, миючих засобів, прибирання присадибних ділянок і подвір’я. В Храмі обласного центру спільно з медичним коледжем були вручені солодощі дітям-сиротам. В більшості районах області волонтерами разом із патронажними сестрами проведені подвірні обходи з метою активного спостереження за станом підопічних. В школах м. Олександрії пройшли уроки духовності «Писанка», в ліцеї інформаційних технологій – радіопередача «Білий тиждень. Гуманність напередодні Великодня».

У кімнатах медико-соціальної допомоги проводились дні відкритих дверей з консультаціями лікарів–спеціалістів. Особлива увага приділялась малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, самотнім пристарілим. Червонохресними організаціями спільно з працівниками управління соціального захисту населення проводились рейди – перевірки умов проживання підопічних та вирішення питань щодо надання їм адресної матеріальної та натуральної допомоги.

Кошти та натуральна допомога, що надійшли до організацій Товариства під час місячника, допоможуть:

  • надати адресну матеріальну та натуральну допомогу малозабезпеченим верствам населення, притулкам та інтернатам для дорослих і дітей,
  • розширити та зміцнити мережу патронажної служби милосердя Червоного Хреста,
  • поповнити склади недоторканих запасів усім необхідним для надання допомоги потерпілим громадянам під час надзвичайних ситуацій техногенного, природного чи побутового характеру, у тому числі зміцнити матеріальну базу для оперативної та ефективної роботи загонів швидкого реагування;
  • обладнати центри, класи та кімнати для навчання населення навичкам надання першої допомоги особам, які постраждали при надзвичайних ситуаціях тощо. 

Благодійність дійсно є найбільшим проявом людяності і гуманізму, бо саме завдяки цій здатності – безкорисливо прийти на допомогу іншим – у цьому світі не зникає добро. Червоний Хрест майже по всьому світові взяв на себе місію генерації суспільства на добрі справи, саме ця громадська організація вбачає своє гуманне покликання допомогти тим, хто опинився наодинці з бідою чи хворобою.

Один з важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України уже 98 років поспіль – це допомога державі у наданні медичної, соціально-побутової, матеріальної та натуральної допомоги найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні заходи Товариства. На відміну від усіх інших благодійних інституцій, Товариство Червоного Хреста України – єдина громадська організація, що має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.  

 


 

Переглядів: 553 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.05.2016 | Коментарі (0)

Четвер, 28.03.2024, 19:39
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024