.
Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 14 » Червоний Хрест залишився на вулиці
16:01
Червоний Хрест залишився на вулиці

Світловодську міську організацію Червоного Хреста в ультимативній формі, за усним розпорядженням міського голови Юрія Котенка, виселили із кімнати в будинку мерії.

Про це кореспондентові Першої електронної повідомив голова МО ЧХУ Сергій Буравцев.

«І це коли сталося!?, — обурюється він. — У переддень Дня Святого Миколая, коли ми приготували для десятків дітлахів з малозабезпечених родин різні подарунки. Я вже за Новий рік не кажу. Адже це якраз час найбільшої нашої активності. А нас, як-то кажуть, геть з двору. Навіть злісних боржників та інших правопорушників, які, за постановами судів, підлягають виселенню із помешкань, взимку не виселяють – закон забороняє. Переконаний, ми якось виплутаємось.


 Хоча, на жаль, ми через усі ці перипетії із виселенням так і не потішити своєю увагою і подарунками інвалідів у їхній День 3 грудня. Адже не слід забувати, що наші подарунки це не якісь там тортики і тістечка — це речі, які вкрай необхідні їм як для медикаментозного лікування, так і для полегшення пересування».

За роз’ясненнями ми звернулись до керуючого справами міськвиконкому Вадима Туманова, якого відверто здивувало невдоволення «червонохрестівців». Адже, за його словами, організація орендувала цю кімнату на абсолютно доброчинних засадах — у свій час, після помітних скорочень серед «білих комірців» в адмінбудинку вивільнилось кілька кімнат. І міський голова Котенко по-людськи надав «червонохрестівцям» одну з них у тимчасове користування, які за цей час не платили жодної копійки ані за оренду, ані за комунальні послуги. Та з них цього й не вимагалося. Просто, згідно з усною домовленістю, Червоний Хрест мав звільнити цю кімнату у разі якоїсь нагальної потреби. І вона наприкінці року виникла. Річ у тім, пояснив Туманов, що не так давно при міськвиконкомі започаткував свою роботу обов’язковий для усіх органів місцевого самоврядування України Центр надання адміністративних послуг, покликаний позбавити громадян від бюрократичної тяганини. Та «нагору» пішли сигнали, що Центр вимушений працювати у неабиякій тісняві – приміщення на першому поверсі замале, а відвідувачів – чимало.

Задля цього, каже чиновник, і було прийнято рішення ущільнити управління молоді та спорту і звільнити «червонохрестівську» кімнату.

«У місті, — додав він, — налічується чимало громадських організацій. І зважте, усі мають перебувати у рівних умовах». І взагалі, Туманова щиро здивувало невдоволення Червоного Хреста, якому для «новосілля» було запропоновано кілька варіантів. Від одного з яких, наскільки йому відомо, «червонохрестівці» не відмовились – це приміщення у 10 квадратних метрів на вулиці Калініна,3 зі спеціальною для громадських організацій орендною платою у розмірі одна гривня на рік. От тільки-но з платою за компослуги.

Після чого кореспондент Першої електронної, наче «човниковий дипломат», у пошуках істини знов зв’язався з Буравцевим. Так, заявив останній, МО ЧХУ було запропоновано три альтернативні варіанти приміщення під офіс. Та у першому – на вулиці Павлова,18 – вже перебуває якась організація. Непоганим виявився другий варіант — приміщення колишнього дитячого клубу на вулиці Богуна. Його площа дозволила б започаткувати там роботу медико-соціальної кімнати і поновити роботу дитячого клубу під егідою Червоного Хреста. Але тут, говорить Буравцев, з’явилось нездоланне «але» — лиш за опалення треба платити 900 гривень на місяць. Що для неприбуткової організації, до якої належить Червоний Хрест, абсолютно неприйнятно. Найбільш оптимальним виявився третій варіант – кімната у 10 кв. м на вул. Калініна,3. Але, вів далі Буравцев, для того, щоб Червоному Хресту туди вселитись – потрібно, щоб це питання було включено до порядку денного чергової сесії міськради. І навіть, якщо і буде включено – не факт, що ця чергова сесія (найближча збереться, як очікуються наприкінці грудня) дасть на це свій дозвіл. І весь цей час Червоний Хрест вимушений буде «бомжувати». І останнє, на чому зосередив нашу увагу Буравцев – це той гіркий осад, який залився від цього виселення…

«Червонохрестівці», підкреслив голова МО ЧХУ, чудово розуміють, що треба було поступитися місцем заради розширення Центру надання адміністративних послуг. Але ж треба було зробити це трішки делікатніше. А не так, як сталося – хтось із «білодомівського» чиновництва доніс Котенку неправдиву інформацію про те, що, буцімто, Червоний Хрест у своєму офісі в адмінбудинку здійснює хворим платні ін’єкції, тобто, займається комерційною діяльністю. Голова ж, підсумував Буравцев, замість того, щоби належно перевірити цю інформацію, у гніві наказав негайно виселити Червоний Хрест із кімнати у міськраді.

Віталій Асауленко, спеціально для Першої електронної газети

На фото. Червоний Хрест після виселення з речами позаду адмінбудинку



Переглядів: 695 | Додав: Devil_Sinclair | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:55
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024