.
Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 6 » Допомога екіпажу ДК «Кіровоград»
22:40
Допомога екіпажу ДК «Кіровоград»

 

Жителі нашої області нині надають допомогу екіпажеві середнього десантного корабля «Кіровоград», який разом з іншими кількома суднами Військово-морських сил України заблокований у Криму, в селищі Новоозерному біля Євпаторії, російськими військами.

     

Зокрема, надійшла фінансова та продовольча допомога з Кіровограда, Новомиргородського району та від народного депутата України Станіслава Березкіна. За неї минулого вівторка всім мешканцям області, кіровоградським облдержадміністрації та міській раді, Новомиргородській райдержадміністрації та названому народному депутатові під час телефонної розмови з представником його благодійного фонду «Добротвір» Геннадієм Солдецьким подякував командир СДК «Кіровоград» капітан третього рангу Володимир Хродченко.

Кіровоградська ОДА, обласна рада та Кіровоградська міська рада звернулися до мешканців області з проханням надати посильну допомогу заблокованому в Криму екіпажеві СДК «Кіровоград», який у надзвичайно складних умовах під тиском російських військ залишається вірним присязі, даній українському народові, та захищає територіальну цілісність нашої країни.

Помічник народного депутата України Станіслава Березкіна Андрій Малик розповів, що народний обранець організував відправлення дванадцяти тонн харчів на загальну суму 200 тисяч гривень (крупи, макаронні вироби, консерви, м’ясні вироби, сало, чай, кава, олія, питна вода тощо). Геннадій Солдецький супроводжував цей вантаж до Криму. Він розповів, що під час в’їзду на півострів увесь вантаж мало не перевернули догори дригом кримські беркутівці, російські козаки й “зелені чоловічки”. І лише завдяки тому, що продукти було оформлено як гуманітарну допомогу від Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а на вантажному автомобілі була відповідна символіка, – його пропустили до Криму. Розвантажувати привезене довелося під прицілом російських снайперів, які розмістилися за триста метрів від корабля. Повернення додому також не стало для кіровоградців простою справою, адже про те, що вони передали вантаж на український корабель, уже знали “доброзичливці” на блок-постах, тож намагалися затримати автомобіль, забрали у водія права та його власні гроші.

Під час телефонної розмови командир СДК «Кіровоград» розповів, що завезених продуктів екіпажу вистачить на півроку (моряки-"кіровоградці" вирішили поділитися ними зі своїми сусідами – екіпажами морських тральщиків “Чернігів”, “Черкаси” та великого десантного корабля “Костянтин Ольшанський”) і запевнив, що команда екіпажу виконає свій обов’язок до кінця. За словами командира, йому особисто пропозицій здаватися не було зроблено, але вони надходили його вищому керівництву. Морякам за зраду пропонували квартири, збільшення зарплат та інші блага. 

 


 

Переглядів: 884 | Додав: Devil_Sinclair | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:04
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024