.
Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 6 » Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016: Усюди для всіх
22:32
Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016: Усюди для всіх

8 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна мережа в світі. Керуючись принципами нейтральності й нероздільності, Рух надає допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів. Він складається з трьох компонентів:

  • Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ)
  • Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП)
  • 190 Національних Товариств Червоного Хреста, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України.

Товариство Червоного Хреста України – це майже 4 млн осіб, об’єднаних у 48673 первинних, 630 районних, міських та міськрайонних, а також 24 обласні та Київську міську організації. У цьому невеликому статистичному портреті постає найбільша в Україні благодійна громадська організація. Вона, відповідно до своїх гуманітарних принципів, намагається якомога краще прислужитися знедоленим, допомогти людині зберегти гідність у найскрутнішому становищі та зробити внесок у створення розгалуженої системи адресної допомоги громадянам, сприяючи органам державної влади в реалізації їхніх гуманітарних програм.

У всіх куточках планети Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця здійснює свою діяльність, щоб допомогти кожній людині. Всесвітнє співтовариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що об'єднує в своїх рядах майже півмільйона співробітників і 17 мільйонів добровольців, є потужною силою, здатною змінити на краще життя тих, хто перебуває в найбільш уразливому становищі. При цьому здійснюється низка різноманітних видів діяльності – від забезпечення потреб тих, хто постраждав внаслідок лих і ситуацій збройного конфлікту, до надання допомоги жителям міст і важкодоступних областей, а також захисту інтересів найбільш уразливих груп населення в тісній співпраці з представниками органів державної влади. Керуючись основними гуманітарними принципами, ми мобілізуємо всю силу гуманності, щоб рятувати життя і полегшувати страждання людей.

У межах Руху вибір девізу обумовлений прагненням нагадати про те, що, в першу чергу, надихає нас на участь в роботі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, і дати високу оцінку відданості наших співробітників і добровольців. Учасники Руху працюють у всіх країнах світу («усюди») і допомагають людям без будь-якої дискримінації за національною, расовою, статевою, релігійною ознакою чи політичними переконаннями («для всіх»).

Шановні колеги, волонтери, партнери і дорогі друзі! Вітаю вас усіх з нашим спільним святом – Міжнародним днем Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Я пишаюся мужністю червонохрестівців, які нині працюють в Україні в зовсім інших – складніших – умовах. Кожного дня завдяки вашій відданості, гуманності та бажанню допомагати людям ми разом полегшуємо життя тих, хто опинився у важкій життєвій ситуації. Бажаю вам здоров’я, енергії, благополуччя, оптимізму та нових досягнень! І – дякую вам!

Іван Усіченко, Президент Товариства Червоного Хреста України


 

Переглядів: 635 | Додав: Devil_Sinclair | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 18:23
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024