.
Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 25 » «НА КОРОТКІЙ НОЗІ» з безхатченками.
19:24
«НА КОРОТКІЙ НОЗІ» з безхатченками.




Осінь – «чудова пора, очей зачарування»…

На жаль, для деяких представників суспільства осінь – це перша ластівка наступаючих холодів, для тих, кого називають особами без визначеного місця проживання, для «безхатченків».

Кожного року з настанням холодів представників цієї «касти» стає менше: холод та нестача їжі косять її членів. Допомогти цим людям пережити зиму – таку ціль поставили перед собою представники Світловодського осередку Червоного Хреста та міського територіального центру соціального обслуговування.  Нам поталанило - наш візит до робочої групи співпав із черговим рейдом, за ініціативи міськрайонного відділення Червоного Хреста, місцями дислокацій безхатченків на теренах міста. Поєднуючи, з дозволу сказати, приємне з корисним – роздачею облікованим волоцюгам харчів та теплого одягу, ми заодно побалакали із завідувачем відділення соціального центру Валерієм Санжарою та із головним «червонохрестівцем» Сергієм Буравцевим. Так, дійсно, підтвердили наші співрозмовники, згадуване відділення розпочало свою роботу у Світловодську від 15 січня 2013 року. (Найперше в області. Вже згодом – за кілька місяців – подібні установи почали функціонувати і в інших містах Кіровоградщини). На сьогоднішній день на обліку тут налічується 66 громадян. Хоча їх, за словами наших співрозмовників, у рази більше, бо не всі безхатченки бажають «втрачати волю», тобто, персоніфікуватись. За класичні нічліжки мова не йдеться – статус невеличкого за кількістю населення міста не дозволяє цього робити. А от допомагати провіантом, теплими речами «з доставкою на дім» це – будь ласка. Таких місць у місті близько десятка. Найбільше полюбляють наші безхатченки напівпорожній гуртожиток на Приморській,74, зелену зону уздовж водосховища в районі Спецстрою та Обеліску, та захаращені оселі у Табурищі, на Новому Городі та Ревівці. Окрім цього, волоцюги, що стали на облік, можуть розраховувати і на сприяння у поновлені документів, що засвідчують особу – на це сподіваються 11 осіб. А 30 підопічних відділення за рахунок центральної районної лікарні пролікувались з початку поточного року від різних хвороб. А от ствердження про те, що кожен безхатченко хворіє на туберкульоз не підтвердилося – його виявлено лиш у шести облікових волоцюг. І лиш у двох із них – відкрита  його форма, і вони наразі перебувають у тубдиспансерах Знам’янки та Олександрії. За певних умов ці особи можуть в подальшому отримувати допомогу по програмі «Зупинемо туберкульоз в Україні!», офіційним представником якої в нашому місті є  Товариство Червоного Хреста України.

Наразі зараз триває збір допомоги від мешканців міста – одяг, взуття, теплі речі, харчі,- які будуть розповсюджені серед безхатченків, і ми маємо надію, що врятують цієї зими не одне життя.

 

Автор В. АСАУЛЕНКО

Переглядів: 618 | Додав: Devil_Sinclair | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 15:19
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024