.
Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 24 » Працівники пожежно-рятувальної служби налагодили механізми взаємодії з волонтерами Кіровоградської ОО ТЧХУ
13:50
Працівники пожежно-рятувальної служби налагодили механізми взаємодії з волонтерами Кіровоградської ОО ТЧХУ

Рятувальники Кіровоградщини активно впроваджують практику взаємодії з громадськими організаціями та волонтерами. Досвід показує, що це сприяє як організації роз’яснювальної роботи з населенням, так і більш ефективній допомозі громадянам, які потрапили у скруту, наприклад під час снігопаду.

Тож, 20 грудня представники прес-служби, відділу оперативного реагування та відділу запобігання надзвичайним ситуаціям провели «круглий» стіл з головами громадських організацій, зокрема: обласної організації Товариства Червоного Хреста України, «Територія успіху», дитячої екологічної громадської організації «Флора», Ленінської комуністичної спілки молоді Кіровоградської області.

Перед присутніми виступив прес-секретар начальника Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів, який запропонував волонтерам долучитися до роз’яснювальної роботи з жителями області. Тож, під час засідання керівникам організацій були вручені  листівки застерігаючого змісту – «Обігрівайся безпечно», «Обережно: тонка крига», «Святкуй Новий рік без надзвичайних подій» ті інші. У лікарнях поліграфічну продукцію розмістять представники Червоного Хреста, у вищих навчальних закладах – «Території успіху», у школах – «Флори», у під’їздах багатоквартирних будинків – Ленінської комуністичної спілки молоді.

Наступне питання порядку денного – взаємодія у зимовий період. М. Леськів озвучив шляхи оповіщення і збору волонтерів з метою допомоги громадянам під час погіршення погодних умов. Щоб допомогти у розчищенні снігу на добровільній основі залучатиметься лише студентська молодь, з якою співпрацює «Територія успіху». Управління надасть оперативну інформацію до громадської організації, звідки вона надійде до добровольців через соціальні мережі.

Також співпрацюватимуть волонтери і з пунктами обігріву. Зокрема, «Флора» та «Територія успіху» нададуть представникам Червоного Хреста рукавички та ватно-марлеві пов’язки, які необхідні під час чергувань у наметах. Також «Червоний Хрест» надаватиме нужденним медикаменти, продукти та теплий одяг.

Співпраця триватиме і в подальшому, адже з волонтерами налагоджений не лише дієвий контакт, а й відпрацьовані офіційні документи – Плани взаємодії на 2014 рік.


 


 

Прес-служба У ДСНС в області


Переглядів: 866 | Додав: Devil_Sinclair | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:24
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024