Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 06

 

Жителі нашої області нині надають допомогу екіпажеві середнього десантного корабля «Кіровоград», який разом з іншими кількома суднами Військово-морських сил України заблокований у Криму, в селищі Новоозерному біля Євпаторії, російськими військами.

     

Зокрема, надійшла фінансова та продовольча допомога з Кіровограда, Новомиргородського району та від народного депутата України Станіслава Березкіна. За неї минулого вівторка всім мешканцям області, кіровоградським облдержадміністрації та міській раді, Новомиргородській райдержадміністрації та названому народному депутатові під час телефонної розмови з представником його благодійного фонду «Добротвір» Геннадієм Солдецьким подякував командир СДК «Кіровоград» капітан третього рангу Володимир Хродченко.

Кіровоградська ОДА, обласна рада та Кіровоградська міська рада звернулися до мешканців області з проханням надати посильну допомогу заблокованому в Криму екіпажеві СДК «Кіровоград», який у надзвичайно складних умовах під тиском російських військ залишається вірним присязі, даній українському народові, та захищає територіальну цілісність нашої країни.

Помічник народного депутата України Станіслава Березкіна Андрій Малик розповів, що народний обранець організував відправлення дванадцяти тонн харчів на загальну суму 200 тисяч гривень (крупи, макаронні вироби, консерви, м’ясні вироби, сало, чай, кава, олія, питна вода тощо). Геннадій Солдецький супроводжував цей вантаж до Криму. Він розповів, що під час в’їзду на півострів увесь вантаж мало не перевернули догори дригом кримські беркутівці, російські козаки й “зелені чоловічки”. І лише завдяки тому, що продукти було оформлено як гуманітарну допомогу від Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а на вантажному автомобілі була відповідна символіка, – його пропустили до Криму. Розвантажувати привезене довелося під прицілом російських снайперів, які розмістилися за триста метрів від корабля. Повернення додому також не стало для кіровоградців простою справою, адже про те, що вони передали вантаж на український корабель, уже знали “доброзичливці” на блок-постах, тож намагалися затримати автомобіль, забрали у водія права та його власні гроші.

Під час телефонної розмови командир СДК «Кіровоград» розповів, що завезених продуктів екіпажу вистачить на півроку (моряки-"кіровоградці" вирішили поділитися ними зі своїми сусідами – екіпажами морських тральщиків “Чернігів”, “Черкаси” та великого десантного корабля “Костянтин Ольшанський”) і запевнив, що команда екіпажу виконає свій обов’язок до кінця. За словами командира, йому особисто пропозицій здаватися не було зроблено, але вони надходили його вищому керівництву. Морякам за зраду пропонували квартири, збільшення зарплат та інші блага. 

 


 

Переглядів: 892 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.04.2014 | Коментарі (0)

 

Кіровоградців запрошують навчитися надавати екстрену медичну допомогу. Іще одна група медичних курсів відкрилася на базі приміщення міжнародної християнської благодійної організації у Кіровограді "Армія Спасіння", що знаходиться за адресою вул. Волкова 10, корпус 3 (колишній магазин, навпроти кардіодиспансера).

Курси проводяться представниками обласного Товариства Червоного Хреста.
Більше інформації за телефонами 0999402199, 27-81-94 Гончаренко Анна Миколаївна, голова обласного Товариства Червоного Хреста.

12 березня, в приміщенні «Армії спасіння» відкрилися безкоштовні курси з первинної медичної допомоги.

На засіданні присутні дізналися про особливості реанімації дітей та дорослих, навчилися надавати допомогу при непритомності, при ураженні струмом, відновлювати серцебиття, робити непрямий масаж серця за допомогою спеціального апарату.

18 березня 2014 року голова організації червоного хреста в місті Кіровограді Гончаренко О.М. та патронажна медична сестра Омельченко В.М. провели навчання учнів 9-11 класів першої домедичної допомоги. Окрім домедичних знань школярі отримали практичні навички непрямого масажу серця, накладання пов’язок та дій у різних ситуаціях.

19 березня у приміщенні інформаційно-аналітичного центру "Перевесло" (вул. Острівська 2., корп.2., кімн. 9) представники товариства Червоного хреста провели заняття з надання першої медичної допомоги..

 

         

         

          

                                   

 


 

Переглядів: 893 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.04.2014 | Коментарі (0)

 

Працівники підрозділів УДМС України в Кіровоградській області долучились до благодійної акції Товариства Червоного Хреста України. До Управління звернулась голова міської організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Гончаренко з пропозицією приєднатись до Всеукраїнського місячника «Червоний Хрест проти туберкульозу і СНІДу». Представники Червоного Хреста пропонують придбати марки для конвертів працівникам підприємств, установ та організацій, а зібрані кошти протягом місяця будуть надані як допомога хворим на туберкульоз, ВІЛ та СНІД. Нині Товариством вже придбане необхідне обладнання для немовлят в обласний Центр СНІДу

13 березня 2014 року Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М. Бойченка спільно з Товариством Червоного Хреста України провели круглий стіл «Скажемо туберкульозу і ВІЛ-інфекції - «НІ!». Захід відбувся напередодні Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом, який щорічно відзначається 24 березня.

Ситуація щодо туберкульозу в Україні досить складна. Туберкульоз не є тільки медичною проблемою. Це - проблема соціальна, яка віддзеркалює соціально-економічний стан країни, культурно-освітній рівень та благополуччя населення, ступінь розвитку охорони здоров'я, у тому числі і фтизіатричної служби. І ця недуга останнім часом викликає велике занепокоєння в Україні і в Міністерстві охорони здоров’я України зокрема.

Обговорити ситуацію, що склалася на Кіровоградщині зібралася молодь різних навчальних закладів – ЗОШ №4, гімназії №9, НВО №8,20, Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування, Кіровоградського машинобудівельного коледжу.
Основними доповідачами виступили: Єгорова Галина Василівна , лікар-фтизіатр Кіровоградського обласного туберкульозного диспансеру; Луняченко Ірина Валеріївна, лікар-інфекціоніст Кіровоградського обласного СНІД-центру; Гришко Анна Миколаївна, лікар-гінеколог Кіровоградського обласного центру репродуктивного здоров’я.
В ході обговорення учасники дійшли висновку, що туберкульоз – важка та підступна хвороба, але якщо дбати про своє здоров’я та вчасно звертатися до лікарів, то завжди можна уникнути фатальних наслідків.

     19 березня 2014 року в Кіровоградській обласній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського за підтримки організації Червоного Хреста України відбувся захід по інформуванню студентів щодо боротьби з ВІЛ, СНІДом та туберкульозом, який відвідали студенти Кіровоградського інституту комерції. На лекції вони отримали інформацію про засоби боротьби з хворобою, про методи лікування, про те, яким шляхом передаються ці хвороби та про те, на що потрібно звертати увагу та яких дотримуватися правил, щоб не захворіти. Лекцію проводили досвідчені лікарі, тому студентам було цікаво, вони уважно слухали. Загалом студенти дізналися багато нового.

  Обласна бібліотека для дітей ім. Гайдара вже не перший рік підряд проводить засідання Круглого столу спільно з представниками Кіровоградського товариства Червоного Хреста.   20 березня у відділі підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам був проведений захід «Разом проти туберкульозу», на  який завітали старшокласники ЗОШ №3 та №14.

                      


 

Переглядів: 1196 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.04.2014 | Коментарі (0)

 

У Кіровоградській міській раді відбулося засідання ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІД.

У порядку денному засідання ради стояло два питання: про стан захворюваності на туберкульоз у м. Кіровограді та профілактичні заходи ЛПЗ по попередженню туберкульозу у 2013р. і про стан надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/ СНІД у ЛПЗ міста Кіровограда у 2013 році

Як повідомила міський позаштатний фтизіатр управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Н. Сухарська, ситуація з туберкульозу в Україні залишається складною. У 1995 році в державі була зареєстрована епідемія туберкульозу і вона стрімко прогресувала: з 1990 по 2005 роки захворюваність на всі форми туберкульозу збільшилась в 2,6 рази. З 2005 по 2008 роки відзначалася деяка стабілізація епідеміологічних показників. За останні 5 років — захворюваність знизилась з 93;9 на 100 тис. населення у 2008 році до 60,0 у 2012 році, а у 2013 році відбувся ріст захворюваності на туберкульоз в 1,3 рази. Серед вперше виявлених хворих на туберкульоз показник бацилярного туберкульозу збільшився з 27,0 до 39,3 на 100 тис.населення, при обласному показнику – 42,7 на 100тис.населення, питома вага бактеріовиділювачів серед вперше виявлених хворих зросла з 46% до 54,3%, що свідчить про поліпшення лабораторної діагностики в місті. Найбільш ефективним профілактичним методом боротьби з туберкульозом, відзначила

Н. Сухарська, є щеплення вакциною БЦЖ. Первинну вакцинацію проводять у пологових будинках усім здоровим доношеним новонародженим дітям на 3-5 день життя, якщо немає протипоказань, а потім у віці років проводиться ревакцинація. За інформацією Н. Сухарської, кількість померлих від туберкульозу за 2013 рік становить 39 чол. (проти 37 в 2012 році), із них 9 осіб без певного місця проживання. Показник смертності дещо збільшився і склав 16,3 на 100 тис. населення проти 16,2 на100 тис. населення в минулому році. Показник смертності хворих, померлих від ВІЛ асоційованого туберкульозу склав 5,0 на 100 тис. населення проти 4,6 в 2012 році. Фтизіатри Кіровограда тісно співпрацюють з організацією Товариства Червоного Хреста України. З кінця лютого 2012 року в області та у Кіровограді діє Програма проекту „Зупинимо туберкульоз в Україні» за фінансової підтримки Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

В 2013 році ця співпраця продовжувалась. Н. Сухарська також звернула увагу громадськості, що наближається місячник боротьби з туберкульозом, який зазвичай проводиться у березні і закінчується 24 березня – Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом та запросила всіх бажаючих пройти обстеження на туберкульоз.

Про стан надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/ СНІД у ЛПЗ міста Кіровограда у 2013 році проінформувала В. Мандзій, позаштатний інфекціоніст управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Вона відзначила, що станом на кінець 2013 року по місту Кіровограду на диспансерному обліку знаходиться 601 ВІЛ-інфікована особа, з них 75 хворих на СНІД та 99 дітей народжених від ВІЛ-інфікованих матерів, 21 з них ВІЛ позитивні.

Епідемічна ситуація в. Кіровограді залишається напруженою, є деякий зріст у зрівнянні з аналогічним періодом 2012 року. Інтенсивний показник на 100 тис. населення склав 251,2, проти 200,5 в 2012 році. В. Мандзій повідомила, що в обласному центрі обстежено на ВІЛ 14752 осіб, з них ВІЛ-позитивні виявилися 523. З метою вчасного визначення статусу у вагітних жінок щодо ВІЛ-інфікування в жіночих консультаціях під час взяття їх на облік та перед пологами проводиться добровільне консультування і тестування на антитіла до ВІЛ. Обстежено 1070 вагітних, що складає 100%, в першій та другій половині вагітності. Вагітні, які не перебували на обліку в жіночих консультаціях, обстежуються в пологах швидкими тестами, що дає змогу вчасно провести профілактику передачі ВІЛ від матері до дитини. Новонароджені обстежуються відразу після народження.

Основним ефективним засобом запобігання СНІД, підкреслила В. Мандзій, є санітарно-освітня робота, спрямована на інформацію населення про шляхи поширення і засоби профілактики СНІД. Статевому зараженню СНІД запобігає користування презервативами. Для запобігання гемотрансфузійному зараженню проводиться обстеження донорів на антитіла проти ВІЧ. Профілактика зараження парентеральним шляхом у медичних закладах передбачає забезпечення медичними інструментами одноразового користування, суворого дотримання режиму стерилізації. У той же час, для активного виявлення хворих і вірусоносіїв необхідно проводити превентивне обстеження у групах підвищеного ризику зараження, а також серед статевих партнерів хворих та вірусоносіїв, акцентувала увагу В. Мандзій.


 

Переглядів: 754 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.04.2014 | Коментарі (0)

Субота, 27.04.2024, 04:29
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024