.
Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 7 » 3-й день 31-ї Міжнародної Конференції Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
17:22
3-й день 31-ї Міжнародної Конференції Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

3-й день 31-ї Міжнародної Конференції Товариств

Червоного Хреста і Червоного Півмісяця


Розглянуто наступні питання (зі щоденного бюлетеня):


1. Резолюції 31-ї Міжнародної Конференції. 31-а Міжнародна Конференція завершилася прийняттям резолюцій з наступних питань: охорона здоров'я; міграція; реалізація Меморандуму про взаємопорозуміння між Палестинським Товариством Червоного Півмісяця та Маген Давид Адом в Ізраїлі; застосування міжнародного законодавства в надзвичайних ситуаціях; нерівні можливості доступу в галузі охорони здоров'я; утвердження чотирирічного плану дій з реалізації міжнародного гуманітарного права (МГП); розвиток волонтерства в національних Товариствах волонтерства; зміцнення правового захисту жертв збройних конфліктів.

2. Обрані нові члени Постійної Комісії. Постійна Комісія є єдиним постійно діючим органом червонохресного Руху. В період між скликанням  Міжнародних Конференцій, вона забезпечує стратегічне керівництво, сприяє координації діяльності між партнерами Міжнародного Руху і заохочує до реалізації резолюцій прийнятих на Конференції. Обраними членами Комісії стали:

Массімо Барра - член Італійського Червоного Хреста;

Стів Карр - волонтер Американського Червоного Хреста;

Пер Стенбек - член Фінського Червоного Хреста ;

Грег Вікері - Президент Австралійського Червоного Хреста і голова комітету Генеральної Асамблеї 2013 року;

Мохаммед Аль-Хадід - Президент Йорданського Національного Товариства Червоного Півмісяця та попередній голова і заступник голови Постійної комісії;

Грег Вікері був обраний головою нової Постійної Комісії, а Стів Карр – його заступником.

3. Пропозиції перетворюються у дії в інтересах людства. 3707 пропозицій надійшли на цьогорічну Міжнародну Конференцію від 131 національного Товариства, 78 урядів країн і 8 спостерігачів. Усі пропозиції були слушними і доповнювали проекти офіційних резолюцій. Пропозиції, що надійшли від урядів, дали змогу учасникам Конференцій дізнатися про їхню співпрацю зі своїми національними Товариствами з питань, що обговорювалися на Конференції. «Пропозиції є конкретними та виваженими і ми маємо надію, що уряди і національні Товариства будуть і надалі впроваджувати в життя прийняті на Конференції резолюції», - сказала Коррін Нуньєс, яка керувала процесом розгляду та аналізу пропозицій.

4. Як досягти нуля: Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. 31-а Міжнародна Конференція завершується, а Рух знову заявляє про необхідність активного фінансування глобальних програм з проблем ВІЛ/СНІДу. «Ми повинні працювати, щоб зупинити цю пандемію», - наголосив президент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП) Тадатеру Коное на заході присвяченому боротьбі з ВІЛ/СНІДом. Національні червонохресні Товариства Аргентинського, Французького, Італійського і Тайського поділилися своїм досвідом у боротьбі з пандемією. Зазначивши, що продовжать активно працювати, щоб досягти кінцевого результату: нуль – нових випадків ВІЛ-інфекцій, нуль – дискримінації, нуль – смертей від СНІДу.

5. Семінар: важливість ролі соціальних медіа в умовах кризи системи охорони здоровя. В ньому взяли участь представники гуманітарних організацій та мас-медіа. Було відзначено, що своєчасне відображення стану, потреб та системи в галузі охорони здоровя у ЗМІ дозволить виявити недоліки та швидко реагувати на усунення їхніх причин  для здоров’я людей.


Переглядів: 669 | Додав: Devil_Sinclair | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 12:30
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024