.
Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 6 » Червоний Хрест проти туберкульозу і СНІДу
22:22
Червоний Хрест проти туберкульозу і СНІДу

 

Працівники підрозділів УДМС України в Кіровоградській області долучились до благодійної акції Товариства Червоного Хреста України. До Управління звернулась голова міської організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Гончаренко з пропозицією приєднатись до Всеукраїнського місячника «Червоний Хрест проти туберкульозу і СНІДу». Представники Червоного Хреста пропонують придбати марки для конвертів працівникам підприємств, установ та організацій, а зібрані кошти протягом місяця будуть надані як допомога хворим на туберкульоз, ВІЛ та СНІД. Нині Товариством вже придбане необхідне обладнання для немовлят в обласний Центр СНІДу

13 березня 2014 року Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М. Бойченка спільно з Товариством Червоного Хреста України провели круглий стіл «Скажемо туберкульозу і ВІЛ-інфекції - «НІ!». Захід відбувся напередодні Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом, який щорічно відзначається 24 березня.

Ситуація щодо туберкульозу в Україні досить складна. Туберкульоз не є тільки медичною проблемою. Це - проблема соціальна, яка віддзеркалює соціально-економічний стан країни, культурно-освітній рівень та благополуччя населення, ступінь розвитку охорони здоров'я, у тому числі і фтизіатричної служби. І ця недуга останнім часом викликає велике занепокоєння в Україні і в Міністерстві охорони здоров’я України зокрема.

Обговорити ситуацію, що склалася на Кіровоградщині зібралася молодь різних навчальних закладів – ЗОШ №4, гімназії №9, НВО №8,20, Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування, Кіровоградського машинобудівельного коледжу.
Основними доповідачами виступили: Єгорова Галина Василівна , лікар-фтизіатр Кіровоградського обласного туберкульозного диспансеру; Луняченко Ірина Валеріївна, лікар-інфекціоніст Кіровоградського обласного СНІД-центру; Гришко Анна Миколаївна, лікар-гінеколог Кіровоградського обласного центру репродуктивного здоров’я.
В ході обговорення учасники дійшли висновку, що туберкульоз – важка та підступна хвороба, але якщо дбати про своє здоров’я та вчасно звертатися до лікарів, то завжди можна уникнути фатальних наслідків.

     19 березня 2014 року в Кіровоградській обласній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського за підтримки організації Червоного Хреста України відбувся захід по інформуванню студентів щодо боротьби з ВІЛ, СНІДом та туберкульозом, який відвідали студенти Кіровоградського інституту комерції. На лекції вони отримали інформацію про засоби боротьби з хворобою, про методи лікування, про те, яким шляхом передаються ці хвороби та про те, на що потрібно звертати увагу та яких дотримуватися правил, щоб не захворіти. Лекцію проводили досвідчені лікарі, тому студентам було цікаво, вони уважно слухали. Загалом студенти дізналися багато нового.

  Обласна бібліотека для дітей ім. Гайдара вже не перший рік підряд проводить засідання Круглого столу спільно з представниками Кіровоградського товариства Червоного Хреста.   20 березня у відділі підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам був проведений захід «Разом проти туберкульозу», на  який завітали старшокласники ЗОШ №3 та №14.

                      


 

Переглядів: 1192 | Додав: Devil_Sinclair | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:11
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024