Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 05
  
   Світловодська міська організація Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України цикл зимових свят з Дня благодійника, 12 грудня, привітавши з цим святом свого безвідмовного партнера-мецената, власника підприємства «Королівський смак» Віктора Короля. Адже, за словами Буравцева, продуктові набори – дарунок «Королівського смаку» - разом із книжками, олівцями, зошитами та іграшками, складають «подарункову» основу для дітей із малозабезпечених родин. От і на минулорічного Миколая Червоний Хрест, за підтримки ЗОШ №3(іграшками), створив справжнє свято для 68 юних світловодців. 

  Цього ж дня червонохрестівський Миколай навідався і до ПТУ №5, де дарував учням із малозабезпечених родин новеньке взуття… Тут Буравцев не оминув подякувати свою співробітницю Ларису Самохвал, яка у ці дні та за люб’язної згоди магазину «Амріта», який надав необхідні площі, безкоштовно тестувала бажаючих на вміст цукру у їхній крові таким собі приборчиком, що дозволяє миттєво цей самий вміст визначити. 

  А вже наступного значущого зимового свята – Різдва червонохрестівці, разом із спеціалістками відділу молоді та спорту райдержадміністрації Ларисою Самойленко і Оксаною Кисельовою, «нагрянули» з подарунками до багатодітних родин, що мешкають у Скельовій, Миронівці та Федірках. А яка ж Водохреща (наступне значиме свято) без Червоного Хреста?.. Він одночасно у двох місцях стояв на сторожі самопочуття купальників, які виявили бажання зануритися у цілющу, але таки крижану воду. І на березі Кременчуцького водосховища, де палкий ентузіаст здорового способу життя Олександр Форостяний вже понад десяти років поспіль організовує Хрещенську купіль, і на ставку у Подорожньому можна було бачити білий із червоним хрестом прапор і людей у червоних куртках з червоним хрестом у білому колі. Вони і чай гарячий готували на березі, і вилізти на берег допомагали літнім купальникам, і взагалі були напоготові надати першу допомогу.
  А зараз, коли значно похолодало, Червоний Хрест «прописався» у наметі мобільного пункту обігріву у Парку культури й відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, у якому тутешні МНСівці цілодобово готові надати порятунок безхатченкам. Вони їх і обігрівають у наметі, підгодовують, а червонохрестівці – теплі речі роздають. А того дня, як ми навідались до намету, там вітання приймав волоцюга П., який щойно одержав паспорт громадянина України. Як повідомила Самохвал, оцей П., отримавши завдяки ЧХ тимчасову приписку, став повноцінним громадянином. І рятівників, і червонохрестівців не міг не порадувати цей факт. 

  «А попереду ще чимало роботи. Адже на Червоний Хрест нужденні чекали завжди - і у свята, і у будні», - підсумував зимовий огляд роботи своєї організації Буравцев. 

   Віталій АСАУЛЕНКО







Переглядів: 763 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 05.02.2014 | Коментарі (0)

Четвер, 25.04.2024, 04:49
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024