Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » Архів матеріалів

Світловодську міську організацію Червоного Хреста в ультимативній формі, за усним розпорядженням міського голови Юрія Котенка, виселили із кімнати в будинку мерії.

Про це кореспондентові Першої електронної повідомив голова МО ЧХУ Сергій Буравцев.

«І це коли сталося!?, — обурюється він. — У переддень Дня Святого Миколая, коли ми приготували для десятків дітлахів з малозабезпечених родин різні подарунки. Я вже за Новий рік не кажу. Адже це якраз час найбільшої нашої активності. А нас, як-то кажуть, геть з двору. Навіть злісних боржників та інших правопорушників, які, за постановами судів, підлягають виселенню із помешкань, взимку не виселяють – закон забороняє. Переконаний, ми якось виплутаємось.


 Хоча, на жаль, ми через усі ці перипетії із виселенням так і не потішити своєю увагою і подарунками інвалідів у їхній День 3 грудня. Адже не слід забувати, що наші подарунки це не якісь там тортики і тістечка — це речі, які вкрай необхідні їм як для медикаментозного лікування, так і для полегшення пересування».

За роз’ясненнями ми звернулись до керуючого справами міськвиконкому Вадима Туманова, якого відверто здивувало невдоволення «червонохрестівців». Адже, за його словами, організація орендувала цю кімнату на абсолютно доброчинних засадах — у свій час, після помітних скорочень серед «білих комірців» в адмінбудинку вивільнилось кілька кімнат. І міський голова Котенко по-людськи надав «червонохрестівцям» одну з них у тимчасове користування, які за цей час не платили жодної копійки ані за оренду, ані за комунальні послуги. Та з них цього й не вимагалося. Просто, згідно з усною домовленістю, Червоний Хрест мав звільнити цю кімнату у разі якоїсь нагальної потреби. І вона наприкінці року виникла. Річ у тім, пояснив Туманов, що не так давно при міськвиконкомі започаткував свою роботу обов’язковий для усіх органів місцевого самоврядування України Центр надання адміністративних послуг, покликаний позбавити громадян від бюрократичної тяганини. Та «нагору» пішли сигнали, що Центр вимушений працювати у неабиякій тісняві – приміщення на першому поверсі замале, а відвідувачів – чимало.

Задля цього, каже чиновник, і було прийнято рішення ущільнити управління молоді та спорту і звільнити «червонохрестівську» кімнату.

«У місті, — додав він, — налічується чимало громадських організацій. І зважте, усі мають перебувати у рівних умовах». І взагалі, Туманова щиро здивувало невдоволення Червоного Хреста, якому для «новосілля» було запропоновано кілька варіантів. Від одного з яких, наскільки йому відомо, «червонохрестівці» не відмовились – це приміщення у 10 квадратних метрів на вулиці Калініна,3 зі спеціальною для громадських організацій орендною платою у розмірі одна гривня на рік. От тільки-но з платою за компослуги.

Після чого кореспондент Першої електронної, наче «човниковий дипломат», у пошуках істини знов зв’язався з Буравцевим. Так, заявив останній, МО ЧХУ було запропоновано три альтернативні варіанти приміщення під офіс. Та у першому – на вулиці Павлова,18 – вже перебуває якась організація. Непоганим виявився другий варіант — приміщення колишнього дитячого клубу на вулиці Богуна. Його площа дозволила б започаткувати там роботу медико-соціальної кімнати і поновити роботу дитячого клубу під егідою Червоного Хреста. Але тут, говорить Буравцев, з’явилось нездоланне «але» — лиш за опалення треба платити 900 гривень на місяць. Що для неприбуткової організації, до якої належить Червоний Хрест, абсолютно неприйнятно. Найбільш оптимальним виявився третій варіант – кімната у 10 кв. м на вул. Калініна,3. Але, вів далі Буравцев, для того, щоб Червоному Хресту туди вселитись – потрібно, щоб це питання було включено до порядку денного чергової сесії міськради. І навіть, якщо і буде включено – не факт, що ця чергова сесія (найближча збереться, як очікуються наприкінці грудня) дасть на це свій дозвіл. І весь цей час Червоний Хрест вимушений буде «бомжувати». І останнє, на чому зосередив нашу увагу Буравцев – це той гіркий осад, який залився від цього виселення…

«Червонохрестівці», підкреслив голова МО ЧХУ, чудово розуміють, що треба було поступитися місцем заради розширення Центру надання адміністративних послуг. Але ж треба було зробити це трішки делікатніше. А не так, як сталося – хтось із «білодомівського» чиновництва доніс Котенку неправдиву інформацію про те, що, буцімто, Червоний Хрест у своєму офісі в адмінбудинку здійснює хворим платні ін’єкції, тобто, займається комерційною діяльністю. Голова ж, підсумував Буравцев, замість того, щоби належно перевірити цю інформацію, у гніві наказав негайно виселити Червоний Хрест із кімнати у міськраді.

Віталій Асауленко, спеціально для Першої електронної газети

На фото. Червоний Хрест після виселення з речами позаду адмінбудинку



Переглядів: 705 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 14.12.2013 | Коментарі (0)

Переглядів: 625 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 11.12.2013 | Коментарі (0)

  

    До 1 грудня «Всесвітнього дня боротьби зі  СНІДом» в Кіровоградському Машинобудівному коледжі була проведена акція під гаслом «Будь толерантним», яку організувала активіст-волонтер ст. гр І 11 1.9 Ліцман Валерія. 

    Під час акції були роздані контрацептиви та інформаційна література, а також був збір коштів для ВІЛ-інфікованих дітей та їх сімей.


  

  



Переглядів: 635 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.12.2013 | Коментарі (0)

«СНІД — найгірше, що трапилося у ХХ столітті після Гітлера»

 Мадонна

 

 Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом та толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/ СНІД.

 В рамках відзначення Всесвітнього дня толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД працівники Світловодської МРО ТЧХУ провели низку заходів , спрямованих на пропаганду здорового способу життя та запобіганню поширення захворюваності на туберкульоз, гепатит, ВІЛ/СНІД. В школах міста та району проведені тематичні бесіди-зустрічі. В школі с. Микільське Світловодського району проведено конкурс на художнє відображення проблеми ВІЛ/СНІДу, здійснено анкетування з питань обізнаності молоді з цією проблемою, активним учасниками заходу були вручені призи та подарунки.

 Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом рок-клуб «WOODSTOCK» разом з волонтерами міської організації Товариства Червоного Хреста за участі кременчуцького рок-гурту «ПсихоТрон» провели захід   в знак солідарності та порозуміння з людьми, які живуть із ВІЛ. Таким чином молоді містяни продемонстрували свою свідомість і розуміння однієї з найактуальніших проблем сучасності, а кожен учасник акції виказав ВІЛ-позитивним свою підтримку, залишивши побажання на тематичному плакаті.

 В коментарях до проведеного заходу голова ЧХ м. Світловодськ С.І.Буравцев  поділився з присутніми особистим баченням питання солідарності з інфікованими ВІЛ і наголосив на необхідності не боятися говорити про це, а навпаки, поширювати знання з даної проблеми та, в такий спосіб, сприяти її вирішенню. Сергій Іванович також наголосив, що Товариство Червоного Хреста приймає активну участь у Всеукраїнській програмі запобіганню поширення туберкульозу, гепатиту та ВІЛ/СНІДу, одним із напрямків якої є безкоштовне забезпечення осіб з групи ризику одноразовими шприцами та засобами індивідуального захисту. Бажаючі можуть отримати їх, попередньо зателефонувавши за номером 0674278858 або залишивши повідомлення на сторінці «Вконтакте» Красный-Крест Светловодск .


   

   




Переглядів: 826 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

  22 листопада в Микільській загальноосвітній школі відбулися змагання з шашок серед учнів. Любителі гри з Микільського, Григорівки, Глинська, Федірок, Захарівки, Великої Андрусівки, Подорожнього розіграли особисту та командну першість.

  Одночасно з проведенням змагань голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Сергій Буравцев та провідний спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Кисельова  серед учасників та учнів Микільської школи проводили захід, щодо запобігання шкідливим звичкам «Той, хто викрадає розум» в рамках районної акції «Конституція здорової людини».

      

   

   


Переглядів: 705 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 29.11.2013 | Коментарі (0)


Шановний Валерій Андрійович!

Колектив Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України щиро вітає Вас з днем народження!

Бажаємо повсякчас надбань цікавих,

Значних досягнень в справі будь-якій,

Любові, сонця променів ласкавих,

Жаданих перемог, здійснення мрій!

 

Бажаємо, щоби Вас лише гаразди

Чекали на дорозі непростій,

І хай запам’ятається назавжди

Цей день як найпрекрасніший в житті! 



Переглядів: 716 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 25.11.2013 | Коментарі (0)

Не так вже багато радості чекає на людей, чиє життя вже перетнуло свій «екватор». Однією із таких більш-менш приємних віддушин є міжнародний День людей похилого віку.  Не будемо порівнювати, як почуваються (у плані турботи) незрівнянно краще, аніж у нас. Від того, напевне, цей День більше і потрібен українським старикам, щоби їх не полишало відчуття, що вони покинуті й забуті. А знали, що про них пам’ятають…

У міському Територіальному центрі соціального обслуговування було затісно і від підопічних центру, і від гостей. Привітати поважне представництво літніх людей прийшли не тільки представники міської влади. Щиро приймали підопічні соціального центру працівників  міськрайонного відділення Червоного Хреста - Сергія Буравцева та Ларису Самохвал.  Добрими словами звернулися вони до присутніх з побажаннями здоровя, наснаги та життєвих сил, а також вручили подарунок культурному осередку соціального центру. Приймаюча сторона у боргу не залишилась – ветеранський хор «Наддніпряночка» потішив гостей чудовими піснями.


  



Переглядів: 634 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 25.11.2013 | Коментарі (0)





Осінь – «чудова пора, очей зачарування»…

На жаль, для деяких представників суспільства осінь – це перша ластівка наступаючих холодів, для тих, кого називають особами без визначеного місця проживання, для «безхатченків».

Кожного року з настанням холодів представників цієї «касти» стає менше: холод та нестача їжі косять її членів. Допомогти цим людям пережити зиму – таку ціль поставили перед собою представники Світловодського осередку Червоного Хреста та міського територіального центру соціального обслуговування.  Нам поталанило - наш візит до робочої групи співпав із черговим рейдом, за ініціативи міськрайонного відділення Червоного Хреста, місцями дислокацій безхатченків на теренах міста. Поєднуючи, з дозволу сказати, приємне з корисним – роздачею облікованим волоцюгам харчів та теплого одягу, ми заодно побалакали із завідувачем відділення соціального центру Валерієм Санжарою та із головним «червонохрестівцем» Сергієм Буравцевим. Так, дійсно, підтвердили наші співрозмовники, згадуване відділення розпочало свою роботу у Світловодську від 15 січня 2013 року. (Найперше в області. Вже згодом – за кілька місяців – подібні установи почали функціонувати і в інших містах Кіровоградщини). На сьогоднішній день на обліку тут налічується 66 громадян. Хоча їх, за словами наших співрозмовників, у рази більше, бо не всі безхатченки бажають «втрачати волю», тобто, персоніфікуватись. За класичні нічліжки мова не йдеться – статус невеличкого за кількістю населення міста не дозволяє цього робити. А от допомагати провіантом, теплими речами «з доставкою на дім» це – будь ласка. Таких місць у місті близько десятка. Найбільше полюбляють наші безхатченки напівпорожній гуртожиток на Приморській,74, зелену зону уздовж водосховища в районі Спецстрою та Обеліску, та захаращені оселі у Табурищі, на Новому Городі та Ревівці. Окрім цього, волоцюги, що стали на облік, можуть розраховувати і на сприяння у поновлені документів, що засвідчують особу – на це сподіваються 11 осіб. А 30 підопічних відділення за рахунок центральної районної лікарні пролікувались з початку поточного року від різних хвороб. А от ствердження про те, що кожен безхатченко хворіє на туберкульоз не підтвердилося – його виявлено лиш у шести облікових волоцюг. І лиш у двох із них – відкрита  його форма, і вони наразі перебувають у тубдиспансерах Знам’янки та Олександрії. За певних умов ці особи можуть в подальшому отримувати допомогу по програмі «Зупинемо туберкульоз в Україні!», офіційним представником якої в нашому місті є  Товариство Червоного Хреста України.

Наразі зараз триває збір допомоги від мешканців міста – одяг, взуття, теплі речі, харчі,- які будуть розповсюджені серед безхатченків, і ми маємо надію, що врятують цієї зими не одне життя.

 

Автор В. АСАУЛЕНКО

Переглядів: 627 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 25.11.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 »
Субота, 04.05.2024, 19:06
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024