Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » Архів матеріалів

  Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) робить все можливе для того, щоб поліпшити життя найуразливіших осіб, які постраждали внаслідок кризової ситуації в країні, що розпочалася восени 2013 року. Це означає не тільки  надання гуманітарної й медичної допомоги, але і уважне відношення до психологічних і соціальних потреб, що виникають під час кризових подій і після них. З 2014 року Червоний Хрест України за підтримки Червоного Хреста Данії реалізовує Програму «Психосоціальна підтримка вразливих верств населення в Україні». Її мета – розширення можливостей та зміцнення потенціалу ТЧХУ задля надання якісної психосоціальної підтримки вразливим верствам населення та розширення діяльності по наданню психосоціальної підтримки в Україні.

          

  На сьогодні сформована команда тренерів, співробітників та волонтерів Товариства, які надають психосоціальну підтримку внутрішньо переміщеним особам, дітям, пораненим та членам родин, родичі яких пропали без вісті або загинули в Донецькій та Луганській областях.

  З травня до участі у проекті приєдналась Кіровоградська обласна організація ТЧХУ. В межах реалізації проекту для підтримки вразливих верств населення, які проживають в області Кіровоградська організація започаткувала наступні заходи в межах клубного руху:

          

  • клуб «Юний художник» на базі Центру естетичного виховання «Натхнення» щочетверга о 14.00;
  • клуб «Театрал» на базі Кіровоградського академічного театру ляльок, щосуботи о 12.00;
  • клуб «Hade-made» на базі Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського.

  Також Кіровоградська організація проводить зустрічі груп підтримки для співробітників та волонтерів.

 

За довідковою інформацією можна звертатись до Кіровоградської обласної організації:

Контактний телефон:

(0522) 22-38-15

Адреса: 25006, м. Кіровоград,

вул. Гоголя, 98

Веб-сайт: http://redcross-kr.at.ua

Е-мейл: redcross.kir@mail.ru

 


 

Переглядів: 688 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

  Розбудова системи підтримки амбулаторного лікування хворих на туберкульоз ще триває в Україні. Одним із досягнень проектів USAID та Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні є залучення Товариства Червоного Хреста України до цього процесу. Проект USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» планує продовжити цю діяльність з метою подальшого втілення пацієнт-орієнтованих підходів у систему контролю за туберкульозом.

  В квітні стартував проект USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» в Кіровоградській області. Мета проекту – підвищити прихильність хворих на туберкульоз до лікування Цільова аудиторія проекту: представники груп ризику, хворі на ТБ.

  Досягнення цієї мети здійснюється через підвищення доступності лікування хворих на туберкульоз на засадах стратегії DOTS, соціальну та інформаційну підтримку хворих на туберкульоз, які опинилися у складних життєвих обставинах, та проведення інформаційної кампанії серед спеціалістів та хворих щодо перспектив лікування хворих на туберкульоз на засадах стратегії DOTS.

  Кіровоградська обласна організація ТЧХУ здійснюватимуть інформаційну кампанію з підвищення прихильності до лікування пацієнтів, які отримують амбулаторне лікування туберкульозу.

  В рамках цієї кампанії патронажні медичні сестри Кіровоградської ОО ТЧХУ одноразово надають пацієнтам «Щоденник пацієнта» та навчать його веденню; проводять співбесіди із хворими на туберкульоз, які знаходяться під патронажем ТЧХУ, допомагають заповнити «Щоденник пацієнта» та дотримуватись режиму лікування.

  За довідковою інформацією можна звертатись до Кіровоградської обласної організації:

Контактний телефон:

(0522) 22-38-15

Адреса: 25006, м. Кіровоград,

вул. Гоголя, 98

Веб-сайт: http://redcross-kr.at.ua

Е-мейл: redcross.kir@mail.ru

 


 

Переглядів: 533 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

  Друзья, недавно Международная Федерация Красного Креста и Красного Полумесяца совместно с Американским Красным Крестом и Всемирным центром по подготовке к бедствиям создали приложение для мобильных устройств, работающих на ОС iOS через iTunes и Google play. С сегодняшнего дня у каждого есть возможность скачать на свое мобильное устройство визуализированный курс первой помощи.


 
Переглядів: 498 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

 

Щиро вітаємо колег зі святом – Всесвітнім Днем Товариства Червоного Хреста. Всіх нас – і працівників, і волонтерів, - об’єднує прагнення допомогти людям. Червонохрестівці завжди там, де потрібна допомога. Ця робота є надзвичайно важливою, потрібною, відповідальною, нелегкою. Нехай справи примножуються, а добро повертається до вас сторицею. Щастя, здоров’я, родинного благополуччя.

  Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного півмісяця (World Red Cross and Red Crescent Day) відзначається щорічно 8 травня.

  Товариство Червоного Хреста України є учасником Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, який сьогодні об'єднує 183 національні товариства. Український Червоний Хрест почав свою діяльність 18 квітня 1918 року в Києві. Сьогодні в його лавах понад 6,3 мільйони активістів і прихильників.

  Діяльність всіх організацій Товариства Червоного Хреста України базується на таких основоположних принципах:

  • гуманність;
  • неупередженість;
  • нейтральність;
  • незалежність;
  • добровільність;
  • єдність;
  • універсальність.

  Робота у Червоному Хресті – це здатність однієї людини безкорисливо виконувати роботу на благо іншої людини в дусі братерства між людьми. Здійснюється ця робота безкоштовно або навіть за скромну винагороду, головне, щоб вона була продиктована не бажанням отримати матеріальну вигоду, а особистою відданістю гуманної мети.

  Професіональнім, самовідданість, чуйне ставлення до людей, прагнення допомогти знайти вихід зі скрутної ситуації, повірити в себе і свої можливості – це визначальні складові заслуженої шани і подяки за таку нелегку працю.

 

  Поздравления с днем красного креста

 

«Красный Крест» - как много это значит

Все, кто с ним был связан, нам смогли

Донести, что помогать должны незрячим,

Инвалидам, деткам от души!

 

Вам сказать «Огромное спасибо»

Мы хотим за человечность, доброту!

Пусть мир сделает вам жизнь счастливой!

Ведь вы помогаете ему!


 

Переглядів: 1636 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 10.05.2015 | Коментарі (0)

  Життя щодня доводить, що біда може з’явитися будь-де, не очікувано завітати до будь-якої оселі. Це може бути простий нещасний випадок, природна чи техногенна катастрофа, збройний конфлікт.

  Навіть молодим і здоровим нелегко живеться у сьогоденні. А старим і хворим, та ще й відірваним від дому і звичного життя, й поготів.

  Надання допомоги постраждалим під час збройних конфліктів – це та функція, з якої, власне, й почався Червоний Хрест. На щастя, в Україні вона не була затребуваною багато десятиліть, та на жаль, потреба в цьому тепер знову назріла, зважаючи на скрутну політичну та воєнну ситуацію на південному сході нашої країни. Загальна напруга відчувається і в прилеглих до зони АТО областях, і в інших мирних регіонах.

                     

  Із початку ведення бойових дій на сході нашої країни до Кіровоградської області переїхало понад 10000 осіб, які були змушені полишити свої домівки на Донеччині та Луганщині й втікати від війни, шукаючи прихистку на Кіровоградщині. У нашій області сьогодні проживає 6034 сім’ї зі сходу України, тому Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України постійно залучає небайдужих громадян та організації до проведення збору продуктів харчування, засобів гігієни, предметів першої необхідності, одягу, взуття, медикаментів, іграшок, посуду, матеріальної допомоги та інших речей, щоб і надалі допомагати нашим співвітчизникам. В листопаді минулого року ми отримали перший гуманітарний вантаж по лінії ООН – 3 тони речей – нові ковдри, комплекти постільної білизни, гігієнічні набори, а в січні 2015 року був наступний вантаж: чоловічі та жіночі куртки, термобілизна, підгузки. Також отримали та роздали 10 тон картоплі переселенцям Кіровоградщини, ще 10 тон відправили мешканцям Донецької та Луганської областей. Впродовж року після початку воєнний дій організація приймала від населення одяг та взуття, яку видавала нужденним; збирала кошти на потреби переселенців в навчальних, лікувальних закладах, біля супермаркетів. Таким чином, за 10 місяців 2014 року (з березня по грудень) обласна організація надала допомогу 4571 особам на загальну суму – 368554,89 грн., за чотири місяці 2015 року – 3066 особам на суму – 635596,00 грн.

                      

  Благодійність дійсно є найбільшим проявом людяності і гуманізму, бо саме завдяки цій здатності – безкорисливо прийти на допомогу іншим – у цьому світі не зникає добро. Червоний Хрест майже по всьому світові взяв на себе місію генерації суспільства на добрі справи, саме ця громадська організація вбачає своє гуманне покликання допомогти тим, хто опинився наодинці з бідою чи хворобою. 

                      


 

Переглядів: 570 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 10.05.2015 | Коментарі (0)

 

  Діяльність Товариства Червоного Хреста – найстарішої і найбільшої благодійної організації світу, завжди була пов‘язана з наданням допомоги людям, які через хвороби, самотність, важкі життєві обставини, воєнні конфлікти, природні та техногенні катастрофи опинилися у скрутному становищі.

  У ХVІІІ столітті Росія стрімко почала розширювати кордони. Це зумовило більшу потребу у військових лікарях. Таким чином, за повелінням головнокомандуючого армії Григорія Потьомкіна у 1788 році на базі Єлисаветградського гарнізонного шпиталю було створено медико-хірургічну школу, до якої набирали учнів з церковно-приходських шкіл. У свій час у цьому шпиталі працював видатний хірург Микола Іванович Пирогов, який першим у світі ввів до штату медично-польових шпиталів сестер милосердя.

  Про діяльність комітету Російського товариства Червоного Хреста у Єлисаветграді ми вперше дізнаємося з «Історичного очерку м. Єлисаветграда. 1897 рік» Олександра Пашутіна (мер міста 1878-1905 рр.). Він зазначав, що місцевий комітет перед російсько-турецькою війною у 1877 році знаходився при єлисаветградському повітовому очільнику дворянства і його діяльність нічим особливим не відзначалася. А вже з початком військових дій робота комітету товариства Червоного Хреста значно активізувалася. Головною задачею комітету під час війни, як зазначав О. Пашутін, була підготовка сестер милосердя. Для цього при земській лікарні, під керівництвом лікаря місцевого військового госпіталю М.М. Асотського були відкриті курси. За перші два роки випустили 60 сестер милосердя. Крім того, під час війни комітет опікувався перевезенням поранених та облаштуванням у єлисаветградському повіті мобільних лазаретів. Із закінченням війни діяльність комітету змінила напрямок.

  Слід звернути увагу на те, що першою головою була обрана дружина прокурора елисаветградського окружного суду О.І. Косаржевська. Але незабаром вона виїхала з Єлисаветграду. На її місце обрано голову єлисаветградського окружного суду В. Аристова, який керував діяльністю комітету протягом всього періоду російсько-турецької війни. Вже з травня 1878 року головою місцевого комітету товариства Червоного Хреста став статський радник П. Д. Ревуцький. В кінці року кількість членів товариства в Єлисаветграді збільшилось до 1136 осіб, а збір пожертв склав 35800 рублів. Кожен громадянин міста, а тим паче державний чиновник чи багатий купець, вважали за честь вкласти свій внесок у милосердні справи Червоного Хреста. Треба зазначити, що і сам міський голова – Олександр Пашутін – все своє життя працював на благо громади, приймав активну участь у діяльності Червоного Хреста (понад 25 років) та майже у всіх міських благодійних закладах. В 1891 році під час голодомору в Російській імперії міським головою О. Пашутіним започатковано вісім безкоштовних їдалень.

  Створений комітетом Червоного Хреста відділ сестер милосердя у березні 1890 року перейменовано у свято-Єлисаветинську общину. А до того, за пропозицією голови комітету Червоного Хреста П.Д. Ревуцького був розроблений статут безплатної лікарні для приходящих хворих при відділі сестер милосердя. А вже з 26 жовтня 1885 року лікарня приймала перших хворих. Опікувалася нею Є.С. Живкович. Першим директором лікарні 21 жовтня того ж року призначено лікаря О.І. Войцеховського. Лікарями-консультантами безкоштовно працювали майже всі лікарі міста.

  На цьому благородна місія Червоного Хреста в м. Єлисаветграді не зупинилась. Так, на засіданні комітету товариства Червоного Хреста 19 лютого 1892 року було вирішено побудувати власне приміщення й для общини сестер милосердя, а також безплатної лікарні при ній. Головою комітету складено кошторис, але зупинка була тільки через відсутність фінансів. Тоді голова комітету П. Д. Ревуцький поїхав у Санкт-Петербург та особисто попросив у головного управління 15.000 рублів безпроцентної позики строком на 15 років із щорічним погашенням по одній тисячі рублів. Завдяки цьому, споруда була зведена будівельною комісією на місці, яке міське управління відвело на Олексіївській вулиці безкоштовно. А вже 1 жовтня 1894 року відбулося освячення нової будівлі й община сестер милосердя з безплатною лікарнею для хворих при ній переведена у власне приміщення. Пізніше поряд з цією будівлею була побудована домова церква в ім’я свято-равноапостольної Марії Магдалини, на честь Августійшої покровительки Російського товариства Червоного Хреста Государині Імператриці Марії Федорівни. Ця церква 14 листопада 1896 року у присутності членів комітету товариства Червоного Хреста , а також представників міського управління, військового і цивільного відомств була освячена. Утримання свято-Єлисаветинської общини сестер милосердя і безплатної при ній лікарні протягом десяти років обійшлося 35682 рублів, які черпалися головним чином з громадської і приватної благодійності. Крім того, кошти виділялися міським управлінням у розмірі 300 рублів на рік та повітовим земством по 400 рублів на рік. У 1892–1895 роках сестри милосердя комітетом відряджалися в повіт для догляду за холерними хворими. Всього хворих протягом десяти років у лікарні при свято-Єлисаветинській общині було зареєстровано 67726 осіб, а ліків видано безплатно по 57151 рецепту, зазначав Олександр Пашутін.

  На день народження Єя Імператорської Величності Государині Імператриці Марії Феодорівни 14 листопада 1896 року і освячення в общині сестер милосердя Червоного Хреста домовоі церкви во ім‘я св. равноапостольної Марії Магдалини Надія Радкевич, яка опікувалася общиною, надіслала телеграму Імператриці Марії Феодорівні: «Єлисаветградська община Червоного Хреста, святкуючи сьогодні освячення домової церкви, збудованої місцевим благодійником Семеном Микитовичем Козьмою в ім‘я св. равноапостольної Марії Магдалини і вознеся гарячі молитви до Господа про ниспослання Вашій Величності, нашій Високій Покровительниці здравія і благоденствія на радість усієї Росії, має сміливість припасти до ніг Вашої Імператорської Величності з почуттям вірнопідданійшої відданості.

  Піклувальниця общини Надія Радкевич».

  На це Імператриця відповіла:

  «Щиро дякую Єлисаветградській общині Червоного Хреста за висловлювання Мені почуття і добрі побажання, сердечно радію освяченню домової церкви. Прошу передати жертвователю і всім тим, хто попрацював, Мою щиру вдячність. МАРІЯ».

 


 

Переглядів: 653 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

   З ініціативи територіального центру та Товариства Червоного Хреста у Кіровоградській обласній науковій бібліотеці імені Д.Чижевського 3 грудня відбувся спільний захід «Повір у себе». Гостей прийшли привітати представники духовенства Кіровоградської єпархії. Учні ЗОШ № 34 виступили із цікавою концертною програмою: грали на бандурі, розповідали гуморески, співали пісні.

   Поетеса Вікторія Спаронова прочитала власні вірші, Світлана Ланецька та Зинаїда Криниця декламували поезії відомих авторів, Зоя Мусієнко та Антоніна Олександрова заспівали зворушливу народну пісню.Усі запрошениі отримали задоволення від зустрічі та невеличкі подарунки.

      

 


 

Переглядів: 639 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 11.01.2015 | Коментарі (0)

    19 грудня 2014 року Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки Churrasco бару "Beef-Beer"  організували для малозабезпечених дітей свято з нагоди Дня Святого Миколая.  Адміністрацією бару був організований солодкий стіл для малечі. Обласна організація вручила подарунки. Свято супроводжувалось колективом аніматорів, які проводили святковий концерт та разом з дітьми готували листівки для воїнів, які будуть надіслані на Схід країни.

            

                                                  

 


 

Переглядів: 560 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 11.01.2015 | Коментарі (0)

 

   З 12 по 17 листопада в Яремче пройшла IV національна молодіжна асамблея Товариства Червоного Хреста України. Девіз заходу: «Стань Героєм. Врятуй життя ».

  До заходу залучились волонтери Червоного Хреста з усіх областей України, а також іноземні представники. Головними завданням асамблеї було - зміцнення співробітництва волонтерів з усієї України, створення Молодіжної ради.

  Кожен волонтер отримав можливість пройти як теоретичний курс навчання, так і практичний. Молоді люди отримали можливість познайомитися з їх колегами з усієї України, обмінятися досвідом, отримати корисні знання, потренуватися в екстремальних умовах, вдосконалити навички надання першої медичної допомоги. 

      

  


 

Переглядів: 683 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 10.12.2014 | Коментарі (0)

 

   Благодійний фонд “Відкрита Україна” за підтримки партнерів: Мережі дитячих супермаркетів “ТойсМарт”, Кіровоградської міської організації Товариства Червоного Хреста України та Християнської благодійної організації “Армія Спасіння”. мав приємну теплу зустріч з молодою мамою Аліною Бурко, дружиною загиблого героя — Евгена Бурко.

   Під час спілкування ми дізнались про романтичну історію кохання цих молодих людей. На жаль Євген Бурко так і не побачив народження довгоочікуваної донечки Маринки.

   Але пам'ять про нього назавжди залишиться у серцях його родини!

   Фонд “Відкрита Україна” і надалі підтримуватиме і допомагатиме Аліні та її маленьким донечкам.

   Дякуємо нашим партнерам, котрі також долучились до привітання з нагоди народження Маринки, якій майже виповнився 1 місяць.

   Пам'ятаємо, що наші діти — наше майбутнє!

                         

         

  


 

Переглядів: 917 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »
П`ятниця, 26.04.2024, 03:45
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024