Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » Архів матеріалів

В Україні триває розбудова системи підтримки амбулаторного лікування хворих на туберкульоз. У цьому процесі бере участь і Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), реалізуючи проект «Підтримка амбулаторного лікування туберкульозу». Мета проекту – втілити систему контролю за туберкульозом та підвищити прихильність, тобто мотиваціюхворих на туберкульоз до лікування.

Проект працює в Донецькій, Харківській, Кіровоградській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Одеській, Луганській областях та Києві.

З квітня 2015 року реалызовуэться проект USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» в Кіровоградській області. Мета проекту – підвищити прихильність хворих на туберкульоз до лікування Цільова аудиторія проекту: представники груп ризику, хворі на ТБ.

Досягнення цієї мети здійснюється через підвищення доступності лікування хворих на туберкульоз на засадах стратегії DOTS, соціальну та інформаційну підтримку хворих на туберкульоз, які опинилися у складних життєвих обставинах, та проведення інформаційної кампанії серед спеціалістів та хворих щодо перспектив лікування хворих на туберкульоз на засадах стратегії DOTS.

Кіровоградська обласна організація ТЧХУ здійснюватимуть інформаційну кампанію з підвищення прихильності до лікування пацієнтів, які отримують амбулаторне лікування туберкульозу.

В рамках цієї кампанії патронажні медичні сестри Кіровоградської ОО ТЧХУ одноразово надають пацієнтам «Щоденник пацієнта» та навчать його веденню; проводять співбесіди із хворими на туберкульоз, які знаходяться під патронажем ТЧХУ, допомагають заповнити «Щоденник пацієнта» та дотримуватись режиму лікування.

За довідковою інформацією можна звертатись до Кіровоградської обласної організації:

Контактний телефон:

(0522) 22-38-15

Адреса: 25006, м. Кіровоград,

вул. Гоголя, 98

Веб-сайт: http://redcross-kr.at.ua

Е-мейл: redcross.kir@mail.ru

 


 

Переглядів: 569 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

   З 1 по 30 квітня буде проходити традиційний Всеукраїнський місячник Товариства Червоного Хреста України.

   Його мета привернути увагу суспільства до проблем вразливих категорій населення - внутрішньо переміщених осіб, самотніх непрацездатних громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, багатодітних та неповних  сімей, дітей-сиріт, хворих на ВІЛ\СНІД або туберкульоз, а також сформувати громадську думку на користь милосердя.

   Заходи місячника – це збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, предметів хатнього вжитку, медикаментів, речей для внутрішньо переміщених осіб і хворих, особливо тих, хто не може самостійно пересуватися, шкільного приладдя, іграшок, надання безоплатних транспортних, побутових, юридичних та інших послуг підопічним організацій Товариства Червоного Хреста України, упорядкування будинків та прибудинкових територій самотніх громадян похилого віку та інших категорій населення.

   Кошти та натуральна допомога, що надійдуть до організацій Товариства під час місячника, допоможуть:

  • надати адресну матеріальну та натуральну допомогу малозабезпеченим верствам населення, притулкам та інтернатам для дорослих і дітей,
  • розширити та зміцнити мережу патронажної служби милосердя Червоного Хреста,
  • поповнити склади недоторканих запасів усім необхідним для надання допомоги потерпілим громадянам під час надзвичайних ситуацій техногенного, природного чи побутового характеру, у тому числі зміцнити матеріальну базу для оперативної та ефективної роботи загонів швидкого реагування;
  • обладнати центри, класи та кімнати для навчання населення навичкам надання першої допомоги особам, які постраждали при надзвичайних ситуаціях тощо.

   Сподіваємося, що добрі та щирі люди не залишаться байдужими до тих, кому необхідна їхня допомога. Приєднуйтесь до благородних справ Червоного Хреста!

   Один з важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України уже 98 років поспіль –

це допомога державі у наданні медичної, соціально-побутової, матеріальної та натуральної допомоги найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні заходи Товариства. На відміну від усіх інших благодійних інституцій, Товариство Червоного Хреста України – єдина громадська організація, що має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. 

 


 

Переглядів: 594 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

    17 лютого — День спонтанного прояву доброти. Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети — незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності.

     

    В День спонтанного прояву доброти Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України в особі керівника патронажної служби Марини Чеботар разом з протоієреєм Іоанном Шемедюком, директором комунального закладу «Дитячий будинок «Наш дім» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» Наталією Винницькою та маленькими волонтерами - учнями 2-В класу комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання №6 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» (класний керівник Волощенко Ірина Іванівна) завітали до малечі, яка найбільше цього потребують. Ми відвезли маленькі подарунки, які зібрали учні 2-В класу, в «Центр соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради», гематологічне відділення дитячої обласної лікарні та в комунальний заклад «Дитячий будинок «Наш дім» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області». У кожному з цих закладів нас добре зустрічали.

     

    Святкування Дня спонтанного вияву доброти в Україні поки проводиться практично непомітно, оскільки про нього мало хто знає. Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти по відношенню до всіх оточуючих. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини — радість інших людей.
Дане свято — це привід згадати про справжні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її виявляє. Тому проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна постаратися кожна людина.

     


 

Переглядів: 592 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 29.02.2016 | Коментарі (0)

   У зв’язку з погіршенням погодних умов звертаємося до всіх небайдужих громадян області долучитися до збору теплого одягу та зимового взуття для забезпечення довгострокового перебування людей без постійного місця проживання.

   Одяг та теплі речі можна принести в районні та міські організації Товариства за адресами:

Обласна організація          м. Кіровоград, вул. Гоголя 98

Бобринецька РО                м. Бобринець , вул. Кірова 84,  кімната 15

Вільшанська РО                смт. Вільшанка, вул. Миру 42

Гайворонська РО              м. Гайворон, вул. Н. Богач 137

Голованівська РО              смт. Голованівська вул. Р.Люксембург

Добровеличківська РО      смт. Добровеличківка, вул. Артюха 10 при ЦРЛ

Долинська РО                    м. Долинська, вул. Чкалова 98, при рай. лікарні

Знам’янська МО                м. Знам’янка, вул. Ворошилова 41.

Знам’янська РО                 пос. Знам’янка, вул. Гагаріна 27а

Кіровська РО                     м. Кіровоград , вул. Червоногвардійська 46

Кіровоградська РО           м. Кіровоград, вул. Аерофлотська 5, при ЦРЛ

Компаніївська РО              м. Компаніївка, вул. Кірова 10

Ленінська РО                     м. Кіровоград , вул. Червоногвардійська 46

Маловисківська РО           м. Мала Виска, вул. Шевченка 64

Новгородківська РО         смт. Новгородка, вул. Кірова 37

Новомиргородська РО     смт. Новомиргород, вул. Маяковського 18

Новоукраїнська РО           м. Новоукраїнка, вул. Воровського 72

Олександрівська РО          смт. Олександрівка, вул. Леніна 80

Олександрійська МО        м. Олександрія, вул. Семашка 15

Олександрійська РО          м. Олександрія, вул. Клари Цеткин 14

Онуфріївська РО               смт. Онуфріївка, вул. Графа Толстого

Петрівська РО                   смт. Петрова, вул. Ілліча 32

Світловодська МО            м. Світловодськ , вул. Грушевского 3, кімната 23

Світловодська РО              м. Світловодськ , вул. Грушевского 3, кімната 23

Ульянівська РО                 смт. Ульянівка,  вул. К.Маркса 7.

Устинівська РО                  смт. Устинівка, вул. Ювілейна 17, при ЦРЛ


 

Переглядів: 580 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 16.01.2016 | Коментарі (1)

   Колектив Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України переглянув сюжет, який вийшов на Громадському телебаченні 13 січня 2015 року під назвою «Товариство продажного хреста». Відеоматеріал висвітлено однобоко: зовсім немає розповіді про благочинні справи Товариства впродовж століття.

   Кіровоградська обласна організація за період незалежності України також займається такою благочинністю як надання допомоги незахищеним верствам населення (самотнім людям похилого віку, учасникам ВВВ, учасникам бойових дій, солдатськім вдовам, інвалідам, ліквідаторам ЧАЄС, родинам без годувальника, матерям-одиначкам, дітям-сиротам, багатодітним сім’ям, мешканцям дитячих будинків, інтернатів, хворим на ВІЛ/СНІД та туберкульоз, онкохворим, внутрішньо переміщеним особам, членам родин військовослужбовців, які приймали участь під час воєнного конфлікту на Сході України тощо). Співробітники та волонтери звертаються до працівників підприємств, небайдужих людей для отримання натуральної та грошової допомоги підопічним Червоного Хреста. Вся зібрана допомога надається людям, які цього потребують, тому тисячі чесних людей не повинні нести відповідальність за помилки окремих.

   Ми звертаємося до громадян Кіровоградської області, які десятками років підтримують діяльність Червоного Хреста у благодійництві, які є щирими і милосердними – ми будемо продовжувати свою діяльність і допомагати людям.

 

   За дорученням колективу ОО ТЧХУ
   Голова Валерій Юрченко


 

Переглядів: 464 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 16.01.2016 | Коментарі (0)

Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста по програмі "Психосоціальна підтримка вразливих верств населення в Україні" для дітей переселенців та переселенців організовує заходи:
- щосуботи о 12.00 для малечі перегляд вистав в Академічному ляльковому театрі;
- щосуботи з 13.00 до 14.30 для дітей від 6 до 15 років заняття в клубі "Юний театрал" в тайм-кафе "Берлога". Діти навчаються створювати ляльковий театр з пластиліну, паперу, ниток;
- щосуботи з 13.00 до 14.30 для дорослих проводяться заняття в клубі "Відповідальне батьківство".
Записатися можна за телефоном: 0663473943.
26 вересня відбудеться свято театрального мистецтва у заповіднику-музеї "Хутір Надія". Група вже сформована у кількості 42 особи. Виїзд від театру ляльок о 9.00
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Переглядів: 781 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 23.09.2015 | Коментарі (0)

   09 вересня 2015 р. відбулась ХХІІІ Кіровоградська звітно-виборна конференція Товариства Червоного Хреста України.

   На конференції були присутні Президент Товариства Червоного Хреста України Усіченко Іван Гнатович, члени Правління, працівники лікувальних закладів області, представники органів влади, закладів освіти, соціального захисту населення, МНС, ради ветеранів, громадських організацій та благодійних фондів. Проводив конференцію Чурпій Костянтин Леонідович, головний лікар Маловисківської центральної районної лікарні.

   Всі питання, які були винесені на розгляд ХХІІІ звітно-виборної конференції Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, розглянуті в ході роботи конференції .

   ХХІІІ звітно-виборна конференція Товариства Червоного Хреста України постановила обрати головою Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Юрченка Валерія Андрійовича та рекомендувала обрати Президентом Товариства Червоного Хреста України Усіченка Івана Гнатовича.

        

 


 

Переглядів: 791 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 10.09.2015 | Коментарі (0)

  Під патронажем Товариства Червоного Хреста України, в рамках програми «Психосоціальна підтримка вразливих верст населення в Україні», здійснюється оздоровлення 27 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб та дітей військовослужбовців, які приймали участь в бойових діях на Сході України. 5 волонтерів Товариства Червоного Хреста супроводжують дітей під час відпочинку. Оздоровлення проходить  в літньому дитячому таборі «Дружба» (с. Войнівка, Олександрійський район Кіровоградської області).

     

  Діти приїхали до табору в середу, 26 липня 2015 року. Дорогою діти познайомились один з одним та встигли потоваришувати, тому поселення пройшло швидко: діти вже дорогою визначились, хто буде с ким у кімнаті. Жваво, активно та весело, а головне з користю для здоров’я пройшов перший день: приїзд, розміщення, екскурсія по території табору, тиха година, уроки плавання під керівництвом фізрука та плаврука, дискотека в Будинку культури – ось такий насичений перший день.

     

  Відпочивати будуть 21 день. Всі умови для оздоровлення в таборі на високому рівні – це прекрасні побутові умови, п’ятиразове харчування, доброзичливий та професійний колектив вихователів, широка програма дозвілля.

  Впевненні, що діти та їх батьки будуть вдячними за гарний відпочинок.

     

     

     


 

Переглядів: 684 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 28.08.2015 | Коментарі (0)

Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України пропонує оздоровлення дітей в

дитячому закладі оздоровлення та відпочинку “Дружба”»,

за адресою: Кіровоградська область, Олександрійський район, с. Войнівка, вул. Лісова 1.

 

Заїзд 29.07 – 18.08.2015р. (21 день)

Місце збору: 29.07.2015р. (середа) о 9.00 біля Лялькового театру

Цільова аудиторія: діти ВПО, діти військовослужбовців, які приймали участь в бойових діях на Сході України

Вік: 7-14 років.

Від батьків потрібно: офіційна згода від батьків на відпочинок, довідка від педіатора про стан здоров’я, довідка про відсутність педикульозу, копія свідоцтва про народження

За додатковою інформацією звертатися до

Наталії Валеріївни, контактний телефон 0663473943

 

Голова КОО ТЧХУ                                              Юрченко В.А.

 


 

Переглядів: 781 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 28.07.2015 | Коментарі (0)

„ Благодійність – це найвищий прояв гуманності, це веління серця кожного небайдужого ”
 
Благодійність дійсно є найбільшим виявом гуманності, бо саме завдяки цій людській здатності — безкорисливо прийти на допомогу іншим — у цьому світі не зникає добро. І для того, щоб творити добро, зовсім не обов'язково мати великі статки, займати високу посаду, чи бути суперзіркою. Головне – мати серце та бажання відкрити його для інших.
 
Одним із найреальніших способів допомогти врятувати життя чи здоров’я є надання фінансової підтримки для здійснення діяльності Товариства!
 
Тепер Ви можете перераховувати кошти на наш Web-money гаманець
 
UMZ: 426348191417
 

Ми вдячні Вам за виявлену довіру та співчуття. Адже саме завдяки Вашій підтримці ми маємо змогу допомогти більшості!

 


 

Переглядів: 572 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 13 14 »
П`ятниця, 19.04.2024, 07:23
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024