Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » Архів матеріалів
Переглядів: 806 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 05.09.2012 | Коментарі (0)



Світловодським відділеням Товариства Червоного Хреста України в 2013 році для дітей із соціально незахищених сімей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з груп ризику, тощо, планується відкрити своєрідний соціальний центр, куди діти будуть приходить не тільки отримувати знання з різних напрямків, а матимуть змогу звернутись за допомогою у важкі миті життя.

 

Метою проекту є поліпшення якості життя соціально незахищених дітей і підлітків, які проживають в Світловодску та Світловодському районі.

Зараз треба обладнати навчальний  клас та ігрову кімнату, де діти матимуть можливість отримати первинні навички смостійності, необхідні для їх подальшого життя, розкрити власну особистість.

Передбачається залучення фахіців різних професій для визначення у дітях приналежності до тієї чи іншої професії в майбутньому.

В гуртку «Салон краси» діти навчатимуться правилам гігієни, дівчатка отримають знання догляду за волоссям, отримують основні знання і практичні навички перукарського мистецтва, навчаться вибирати свій стиль, освоювати основні способи стрижки і створення зачісок.

В гуртку «Ательє» діти навчаться моделювати і шити одяг. Заняття по композиції костюма розвивають у дітей відчуття смаку в одязі. Зшиті учнями порядок сукні та костюми демонструватимуться на імпровізованому подіумі під час проведення свят в Дитячому Клубі».

В гуртку «Видавництво» проходитимуть заняття з навчання дітей навичкам комп’ютерної грамотності та основи роботи в мережі Інтернет. Хлопці та дівчата набуватимут важливий досвід роботи з сучасними програмами для видавничої діяльності

Щомісяця мають відбуваются свята, на яких діти зустрічатимуться з цікавими особистостями, артистами і самі будуть виступати у ролі артистів під час імпровізованих вистав. Свята будут проходять весело, з солодощами і частуваннями. Іменинники отримують подарунки.

Для дітей будуть організовані заняття з історії Червоного Хреста.

Зі старшими школярами проводитимутся заняття з формування навичок здорового способу життя, наддання першої допомоги, догляду за хворими, правил поведінки в екстремальних умовах.

Для підвищення загального рівня розвитку і розширення кругозору у дітей при "Дитячому клубі” буде розгорнута постійно діюча виставка дитячих робіт, періодично будуть залучатись до виставки роботи місцевих художників та майстрів декоративно – ужиткового мистецтва, організовуватимутся екскурсії в історичні містини, для розвинення в дітях  патриотичного духу будуть організовані поїздки по місцям козацької слави, туристичні походи.

Робота "Дитячого клубу” буде базуватись на тісній співпраці Товариства Червоного Хреста України з відділами у справах сім”ї, молоді та спорту, соціальними установами міста та району, громадськими організаціями соціального направлення, тощо.

 

Адреса: м.Світловодськ, вул.Леніна, 14 кім.23 "Світловодська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України”

 

Тел.: +0667588535 Тетяна Вячеславівна, +0674278858 Сергій Іванович



 

Переглядів: 677 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 03.09.2012 | Коментарі (0)


Настенька Дариева 9 лет с рождения.

 

Диагноз ДЦП спастический тетрапарез со стойкими двигательными нарушениями. С 2 месяцев проводится интенсивное лечение, постоянный курс массажа и реабилитации, плаванья и иппотерапия. Были так же оперативные вмешательства, к сожалению последняя операция забрала все сбережения семьи. Жизненно важно проводить курс реабилитации, так как врачи дают очень хорошие прогнозы и имеется положительная динамика.

Курс лечения в клинике профессора  Козявкина стоит практически 20000грн. 
Мы обращаемся ко всем небезразличным людям: « Помогите пожалуйста-очень трудно, практически невозможно, поставить на ноги ребенка самостоятельно».
Будем очень признательны и благодарны за любую помощь. Справки или любое документальное подтверждение предоставим по первому требованию.
Заранее спасибо!

Банковские реквизиты  
Р/C 260561580
Банк получателя МФО323538 Райфайзен Банк Аваль в г Кировограде
Назначение платежа пополнение СКР0586420100


Переглядів: 685 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)


З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

 

Кіровоградська обласна організація Товариства Червоного Хреста України висловлює найтепліші слова вдячності представникам найгуманнішої у світі професії, тим, хто не жаліючи зусиль і часу приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає найцінніше, що є у людини — її життя.

 Прийміть побажання міцного здоров'я і благополуччя Вам, Вашим  рідним і близьким. Нехай збудуться всі Ваші задуми, а віра і оптимізм завжди залишаються з Вами!


Зі святом Вас! Щастя Вам і добра! І нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією!



 

Переглядів: 687 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)


КРАПЛЯ, що РЯТУЄ  ЖИТТЯ

З В Е Р Н Е Н Н Я

ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

Шановні співвітчизники!

Щороку 14 червня вся міжнародна спільнота відзначає ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОНОРА КРОВІ.

ДОНОР - це ЛЮДИНА, яка добровільно дає свою кров чи її компоненти для хворих, які цього потребують.

Перше переливання від людини до людини відбулося ще в 1819 році в Англії, проте застосування в лікувальній практиці метод набув тільки після відкриття у 1900 році австрійським ученим К. Ландштейнером груп крові та створення в 1908 році вчення про імунітет і.Мечниковим та П.Еріхом. В 1930 році К.Ландштейнер за своє видатне відкриття отримав Нобелівську премію.

Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародна федерація організацій донорів крові, Міжнародне Товариство з переливання крові за сприяння ВООЗ виступили ініціаторами - оголосити день народження Карла Ландштейнера – 14 червня – Всесвітнім днем донора крові.

ОСНОВНА МЕТА цієї дати полягає і в тому, щоб залучити якомога більшої кількості людей до донорського руху, і в тому, щоб відзначити участь та подякувати тим людям, які добровільно і безоплатно здають свою кров із свідомістю того, що вони сприяють порятункові життя.

В Україні посвідчення «Почесний донор України» мають майже 100 тисяч осіб, звання «Заслужений донор України» - біля 100, а донору з Дніпропетровська В.К.Ніколаєву, який безоплатно здав кров та плазму крові більше 500 разів, присвоєно звання «Герой України».

Низький уклін ВАМ, усім ДАРИТЕЛЯМ КРОВІ. Життя людини - найвище благо на землі, а порятунок його – найвища честь для тих, хто долучається до цього. Будьте завжди здорові та горді з того, що подарували життя не одній людині… Ми всі пишаємося ВАМИ! Наша вдячність ВАМ  не має меж!

Розвиток донорства в усі часи - є важливою соціально необхідною справою держави. Товариство Червоного Хреста України – одна з небагатьох організація, що допомагає залучати людей до цієї шляхетної справи.

Ось і тепер, напередодні великої МИЛОСЕРДНОЇ дати, Український Червоний Хрест ЗВЕРТАЄТЬСЯ до ВСІХ СПІВВІТЧИЗНИКІВ – не будьте байдужими до чужого горя, приєднуйтесь до багатотисячної армії донорів України, рятуйте, підтримуйте тих, кому ваша допомога вкрай необхідна.

Згідно Закону України «Про донорство крові та її компонентів» донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який безоплатно пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає медичних протипоказань. Донорами можуть бути люди різних професій та статі, в тому числі й студенти вищих навчальних закладів. Законом передбачені заходи заохочення та пільги донорам у звязку з систематичним безоплатним  здаванням ними крові та її компонентів.

То ж, якщо ви – донор, це означає, що ВИ ЗДОРОВІ.  А якщо ВИ ЗДОРОВІ, але ще не донор, не зволікайте і зробіть все, щоб ним стати. Хай донорство дає ВАМ відчуття гордості й радості за врятовані життя.

ДАРУЙТЕ здоровя хворим та БУДЬТЕ ЗДОРОВІ САМІ!

Бажаючим долучитися до донорського руху необхідно звертатися до станцій переливання крові або до організацій Червоного Хреста за місцем проживання.

ПРЕС – ЦЕНТР

ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

 


Переглядів: 793 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 13.06.2012 | Коментарі (0)

Першого червня світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення щодо його святкування було прийнято Міжнародною демократичною федерацією жінок на сесії у листопаді 1949 року. Перше святкування цього свята відзначалось у 1950 році. В результаті, ООН підтримала ініціативу відзначення міжнародного дня і оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетних направлень своєї діяльності.

В Україні цей день святкують з 1998 року.

Зараз необхідно звернути особливу увагу на різні проблеми дітей, захистити їхні права і дати підтримку, адже вони - це наше майбутнє.

Під таким гаслом «Діти наше майбутнє» Кіровоградська ОО ТЧХУ 1 червня 2012р. на площі ім. Кірова провела акцію на якій розповсюджувалась просвітницька література «Пiдтримайте дiтей» та проводився збір коштів для дітей з малозабезпечених сімей, які звертаються в Червоний Хрест за допомогою.

В м. Світловодську були проведені загальноміські заходи по відзначенню Міжнародного Дня захисту дітей: http://svetlovodsk.com.ua/3711-buravceva.html




Переглядів: 773 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 06.06.2012 | Коментарі (0)


Щорічно у третю неділю травня у світі відзначають День пам'яті людей, які померли від СНІДу. У цьому році його відзначать 20 травня.

Минулого року від СНІДу в Україні померло близько чотирьох тисяч людей. Більша частина хворих помирає, бо не отримують вчасного лікування. Більшість ВІЛ-інфікованих стоять у чергах на державну допомогу. За бюджетні кошти медики можуть лікувати лише половину тих, хто цього потребує. Згідно з офіційною статистикою в Україні близько 200 тисяч носіїв вірусу.


Кіровоградська обласна організації  Товариства Червоного Хреста України спільно з Управлінням у справах сім’ї та молоді ОДА 20 червня в Дендропарку проводила акцію присвячену пам’яті людей, померлих від СНІДу. На акції розповсюджувалась просвітницька література засоби контрацепції та проходив збір коштів у червонохресні скриньки.

                  
Також Світловодська МРО Товариства Червоного Хреста для вшанування пам’яті людей, померлих від СНІДу на центральній вулиці міста провела акцію «Зупинемо СНІД»  в ході якої розповсюджувалась просвітницька література та засоби контрацепції.
    


Переглядів: 1578 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 21.05.2012 | Коментарі (0)

У зв’язку з оголошенням Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця 2012 рік - Європейським роком «активного старіння та солідарності між поколіннями» з 2-го квітня по 2-е травня поточного року буде проводитися Всеукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом: «Милосердя не має віку й статі. Приєднуйся до руху Червоного Хреста!» Напередодні  місячника головам міських і районних організацій Товариства були надані матеріали НК ТЧХУ щодо проведення акції.     

        Особлива увага приділялась агітаційній роботі в медико-соціальних кімнатах Червоного Хреста, вищих, середньоспеціальних та середніх навчальних закладах. Керівникам підприємств,  директорам учбових закладів підготовлені листи-звернення щодо допомоги незахищеним громадянам. Серед населення проводився збір коштів, продуктів харчування та одягу.

Проведені багато заходів із залученням молоді до благодійництва. В навчальних закладах області проведені інформаційно-просвітницькі та доброчинні заходи. Активно вони пройшли в загальноосвітніх школах   м. Кіровограда, м. Олександрії та м. Світловодськ, в навчальних закладах Знам’янського, Гайворонського, Голованівського,  Новгородківського, Олександрійського, Ульянівського та Світловодського районів.

 

 В більшості шкільних бібліотек області  оформлені виставки малюнків:


23 міськрайорганізації Товариства  провели святкові зустрічі – вшанування ветеранів червонохресного та донорського рухів,  за участю представників місцевої влади, благодійників, волонтерів.


В обласній дитячій бібліотеці ім. А. Гайдара пройшла зустріч з учнями молодших класів на тему «Милосердя устами дитини».

В обласній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського відбулась зустріч з ветеранами та сандружинницями воєнних років та студентами інституту комерції, педагогічного інституту, машинобудівного та будівельного коледжів.

 

Протягом місячника матеріальну допомогу отримали 77 осіб на суму 13700 гривень, натуральну допомогу отримали 2378 особи на суму 137376,4 гривні!


Переглядів: 1071 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 21.05.2012 | Коментарі (0)

   8 травня відзначається Всесвітній день Червоного Хреста.

  Міжнародний червонохресний рух має 150-річну історію. На протязі всього цього часу він сповідує і втілює в життя такі одвічні цінності, як милосердя, людяність, співчуття, взаємодопомога. Заснований у 19-му сторіччі швейцарцем Анрі Дюнаном, нині Червоний Хрест є найбільшою гуманітарною організацією та об’єднує 186 країн світу, в тому числі -

  Україну. Кіровоградська обласна організація, яка входить до складу Українського Червоного Хреста, опікуються майже 14-ма наших земляків. 75 патронажних медсестер Товариства надають самотнім людям поважного віку, інвалідам і ветеранам Великої Вітчизняної війни, солдатським вдовам медичну та соціальну допомогу, разом з волонтерами розносять їм одяг, продукти, медикаменти, засоби гігієни. Під патронатом нашої організації знаходяться також малозабезпечені та багатодітні родини, дитячі притулки та інтернати.

  Благодійну і просвітницьку роботу наша організація проводить виключно за рахунок членських внесків і пожертвувань організацій і громадян. Ми щиро вдячні всім добродійникам Червоного Хреста за розуміння і підтримку, за їх внесок у полегшення життя тих людей, яких спіткали хвороби, самотність, життєві труднощі чи стихійні лиха.

   Вітаємо всіх, хто причетний сьогодні до благородної та милосердної червонохресної діяльності із Всесвітнім днем Червоного Хреста!

   Вітаємо всіх ветеранів, сандружинниць, донорів воєнних років із святом Великої Перемоги!

   З повагою

   Голова Кіровоградської обласної організації  ТЧХУ   Валерій  Юрченко


Добровольно, по велению души
По незримому небесному призванию
Красный крест в тяжёлый час спешит
И не ждёт за помощь воздаяния!
Милосердием полны ваши сердца
Добротой и состраданьем безграничным!
И терпению нет вашему конца
Для чужих вы жертвуете личным!
В этот день для вас со всех сторон
Пусть слетаются как птицы поздравления!
За поступки ваши низкий вам поклон!
Счастья вам, небес благословение! 

Переглядів: 851 | Додав: Devil_Sinclair | Дата: 08.05.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 »
П`ятниця, 26.04.2024, 18:22
Благодійність
Web-money гаманець 
UMZ: 426348191417
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 75
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Документи:



Закон України Про
символіку Червоного
Хреста, Червоного
Півмісяця, Червоного
Кристала в Україні


   
Закон України Про
 Товариство Червоного
Хреста України





Указ Президента
України Про
Товариство Червоного Хреста України




Статут Товариства
Червоного Хреста
України
NewFeaturesNet © 2024